news-details

En İyi İşverenler 16 Nisan’da açıklanıyor

Great Place to Work Enstitüsü, Türkiye’nin En İyi İşverenlerini 16 Nisan’da açıklayacak. Bu yıl araştırmaya 192 şirket katıldı, 101 bin 544 çalışan temsil edildi.

Great Place to Work Enstitüsü, 16 Nisan’da Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesini açıklayacak. Ödüller, çalışan sayısına göre altı kategoride verilecek. Araştırmaya katılan şirketlerdeki insan kaynakları uygulamaları derinlemesine analiz edildi. Şirket çalışanlarının mevcut kurum kültürleri hakkındaki deneyimleri; güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu olmak üzere 5 boyutta değerlendirildi.

Bu yıl online platformlar üzerinden canlı yayınla açıklanacak

30 yılı aşkın süredir dünya çapındaki en iyi işverenleri belirlediklerini ifade eden Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Şirketlerin cirolarından, finansal performanslarından bağımsız olarak iş yeri kültürünü ölçümlüyoruz. Araştırmamızda işverenler, çalışanlarının bakış açısından değerlendiriliyor. Bu yıl törenimizi online platformlar üzerinden gerçekleştireceğiz.” dedi.

Üst yönetim ve İK, çalışanlar arasındaki iletişimin sürekliliğini sağlamalı

Pandemi günlerinde şirketlerin evden çalışma modeline geçmesine de değinen Toprak, dijital kültürün, esnek çalışmanın ve mobilitenin önemini vurguladı: “Zor zamanlarda şirketlerin evden çalışma yolunu tercih etmeleri şirket kültürünün önemini her zamankinden fazla ön plana çıkarıyor. Bu tür süreçlerde, çalışanlar arasındaki iletişimin sürekliliği, şirket ve insan kaynakları yöneticilerinin özen göstermesi gereken unsurların başında geliyor.”

En iyi işverenler çalışanlar için cazibe merkezi

Türkiye’nin En İyi İşverenleri ödülleri, şirketlerin işveren markası bilinirliklerine katkıda bulunuyor. Ödül, Avrupa ve Amerika’da olduğu gibi, Türkiye’de de iş hayatına yeni atılacak yetenekli çalışanların dikkatini çekme avantajının yanı sıra, şirketlerin kurum kültürlerinin gücünü yansıtmak için de önemli bir fırsatı olarak değerlendiriliyor.


Hibya Haber Ajansı