news-details

XAU/USD analizi

Ons Altın Perşembe günü, ABD'de işsizliğin ve işsizlik başvurularının artması da dahil olmak üzere bir dizi zayıf ekonomik verinin ardından, koronovirüs kaynaklı küresel ekonomik gerileme korkusunun artmasıyla %2’nin üzerinde yükseliş kaydetti.  Yatırımcılar şimdi ise dikkatlerini bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisine çevirdi.

 

Ekonomik verilerdeki bozulma bir yandan Trump’ın Çin’e yönelik açıklamalarıyla yeni bir ticaret savaşını tetikleme endişelerini yükseltmesi de ons Altın’a olan talebin sürmesine neden oluyor.

 

Bugün gelecek tarım dışı istihdam veri setinde istihdamda 20 milyon üzerinde kayıp bekleniyor. İşsizlik oranının ise %16’ya yükselmesi bekleniyor. Bu sonuçlar Altın’a olan ilginin sürmesine olanak sağyalabilir.

 

Teknik olarak incelediğimizde, Ons Altın’ın 1677 desteğinden tepki alıp yeniden yükseldiği gözleniyor. Olası artan talep ile Ons Altın’ın yukarı yönlü hareketine yeniden devam etmesi durumunda sırası ile kısa vadeli düşüş trend direnci 1725 ve burası aşılırsa 1735 ve 1747 Dolar seviyeleri takip edilmesi gereken önemli direnç seviyeleri olacak. Olası bir aşağı yönlü harekete geçiş durumunda ise 1707 ve 1695 bölgesi test edilebilir. Esas olarak Fibo. 23.6 desteği 1677 seviyesi en önemli destek konumunda olacak. Bu seviye üzerinde yön yukarı olmaya devam edebilir.

Kaynak:AHL Yatırım
Hibya Haber Ajansı