news-details

Beyaz Filo'da faaliyet için şehir değişikliği

Beyaz Filo Oto Kiralama A.Ş, faaliyetleri için şehir değişikliğine gitti.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada Mart 2016'da Ankara'da başlanılan Opel bayiliğinin, finansal ve ekonomik nedenlerle 30.06.2020 tarihinde sona erdirilerek, 01.07.2020 tarihinden itibaren Balıkesir'de devam etmesine karar verildiği bildirildi.

Ankara Opel bayiliğinin cirosunun tamamına yakınının filo kiralama şirketlerine yapılan satışlardan kaynaklandığına işaret edilen açıklamada, ''Bu satışların yapılmasında, bayiliğin Ankara'da veya Balıkesir'de olmasının hiç bir etkisi yoktur. Bu nedenle Opel bayiliğine Balıkesir'de devam edilmesinin ciromuz üzerinde olumsuz bir etkisinin olması beklenmemektedir.'' denildi.

Ankara Opel bayiliğinin işletme giderlerinin  yüksek olduğunun dile getirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Maliyetlerin minimize edilmesi ve verimliliğin artırılması içinde bulunduğumuz yoğun rekabet koşulları içerisinde büyük önem arz etmektedir. Ankara Opel bayiliğinin Balıkesir'e taşınması ve her üç markanın tek bir çatı altında birleştirilmesiyle, personel maliyetlerinde de ciddi miktarda tasarruf sağlanacaktır. Balıkesir'de satın alınmış olan arsa üzerine plaza ve servis yatırımına başlama kararı alınmıştır. Yatırımın 2020 sonunda bitirilmesi ve devreye alınması öngörülmektedir. Balıkesir'deki Peugeot ve Citroen bayiliklerimiz de yatırım tamamlandığında faaliyetine kendi yerimizde devam edecektir. Dolayısıyla Peugeot, Citroen ve Opel bayiliklerimiz üç marka olarak kendi yerimizde olacak, böylece Balıkesir bayimizin kira maliyeti de ortadan kalkacaktır. Yatırım tamamlanıncaya kadar Opel bayiliği faaliyeti Balıkesir'de faaliyet gösterdiğimiz mevcut plazada devam edecektir. Bünyemizde bulunan üç marka bayiliğinin bir araya toplanması ve 2020 sonundan itibaren de faaliyetlerin kendi mülkümüzde devam edecek olması, hem maliyetlerin düşürülmesini hem de karlılığın artırılmasını sağlayacaktır. Öte yandan tasarruf yapılacak kira ve diğer giderler neticesinde, yapılacak yatırım maliyetinin kısa sürede amorti edilmesi öngörülmektedir.''


Hibya Haber Ajansı