news-details

Runatolia Maratonu'nda iyilik peşinde koştular

 Maraton kapsamında Adım Adım Platformu üzerinden yapılan bağışlar 1 Milyon TL’yi geçti. Bağış kampanyasının 16 Mart’a kadar devam edeceğininin altını çizen TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, maraton kapsamında tarihi rekor kırdıklarını ve daha fazla kız öğrencinin hayallerine ulaşması için tüm eğitime duyarlı insanlara destek çağrısında bulundu.

 

Başarılı ve maddi olanakları sınırlı öğrencilere burs vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençlerin yetişmesini destekleyen Türk Eğitim Vakfı (TEV), “Eğitimli Kızlar Umutlu Yarınlar’’ projesi ile 12. kez koşulan Runatolia Maratonu'na katıldı.

TÜRK Eğitim Vakfı (TEV) adına maratonda 479 gönüllü koşucu yer aldı. Gönüllü koşucular, 42 kilometrelik maraton, 21 kilometrelik yarı maraton, 10 kilometre ile takımlar koşusu yaptı. Maratonda kepleriyle birlikte koşan Türk Eğitim Vakfı koşucuları, Adım Adım Oluşumu üzerinden düzenledikleri kampanyalar ile önemli bir bağışa imza attı.

 

Günay: TEV’in maratonda ilk hedefi 500.000 TL idi. Ancak koşu gününden önce bu hedefe ulaştık

 

 

Maraton özelinde açıklamada bulunan TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, “Günümüzün, geleceğimizin aydınlanması için iyilik yaratmaya, hatta daha büyük bir enerjiyle destek çağrısı yapmaya devam edeceğiz” dedi. Genç kızların hayallerine kavuşması için koşuya katılan ve bu koşucuların kampanyalarına bağış yapan gönüllülere teşekkür eden Günay, “Bağışlar çoğaldıkça hayallerine kaldığı yerden devam edecek genç kızlarımızın sayısı da artacak. O nedenle tüm eğitim gönüllülerini, koşucularımızın açtıkları kampanyalara bağış yapmaya davet ediyoruz” dedi.

 

“Hedefimiz; kızlarımın eğitimine destek olmak”

Kampanyayla iligili de detayları açıklayan Günay, “Günümüzde kızlarımız, maddi kaygılardan ziyade ailelerin baskısı yüzünden okuyamıyor ya da okutulmuyor. Bu farkındalıkla kızlarımız okusun yarınlara umut olsun diye böyle bir kampanya başlattık ve şimdi de Runatolia Maratonu’nda gönüllülerimiz ile birlikte iyilik peşinde koşarak genç kızlarımızın hayalini gerçeğe dönüştürmek için bağış kampanyamıza herkesi davet ediyoruz.”

Türk Eğitim Vakfı Hakkında:

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 250 bin yurt içi ve iki bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 30 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.


Hibya Haber Ajansı