news-details

Sektör Kampüste Programı kapsamında iş birliği protokolü imzalandı

İmzalanan protokolle; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı öncülüğünde, gelişen teknolojilere yönelik ihtiyaç duyulan yetkinlikleri uygulamalı çalışmalarla geliştirmek için iş dünyası ile iç içe bir eğitim modelinin geliştirilmesi, iş dünyasının üniversite içine dahil edilmesi, firma ve üniversitelerin karşılıklı olarak gelişimlerine katkıda bulunulması hedefleniyor.

Bakan Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda gerçekleşen imza töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde; “Türkiye Yüzyılı”nı inşa ederken, kritik teknolojilerde “tam bağımsızlık” amacına emin adımlarla yüründüğünü belirterek, “Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimize ulaşarak ülkemizi dünyanın devler ligine yükseltmek için en büyük kıymetimiz olan insan kaynağımızı harekete geçiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kacır, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest ile hayallerinin peşinden koşan gençlere destek olduklarını anlatarak, bu yıl Adana’da düzenlenecek Teknofest’le de farkındalık oluşturmaya, teknoloji sevdasını yediden yetmişe yaşatmaya devam edeceklerini ifade etti. Deneyap Teknoloji Atölyeleri ile gençlerin bilim ve teknoloji dünyasıyla tanıştırıldığını belirten Kacır, İstanbul ve Kocaeli’nde açılan yeni nesil yazılım okullarında da gençlere ücretsiz yazılım eğitimi imkanının sunulduğunu belirtti.

Sektör Kampüste Programı’nın ilk uygulamasını 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde uzaktan eğitim portalı üzerinden 20 paydaş üniversite ve alanında uzman 20 paydaş firma ile başlattıklarını anımsatan Kacır, “36 farklı ders içeriğini bin 500’ü aşkın öğrenciyle buluşturduk. İlk dönemde elde ettiğimiz başarı kuşkusuz programın hem üniversiteler hem de firmalar tarafından yoğun ilgi ile karşılaşmasını sağladı.” dedi.

Üniversite-sanayi iş birliğine işaret eden Bakan Kacır, “Geldiğimiz noktada Aselsan, Arçelik, Baykar, Cezeri, TUSAŞ, Turkcell, TÜBİTAK, Türksat gibi alanlarında sektör öncüsü onlarca firma ve kurumun yine 84 üniversiteden on binlerce öğrencinin faydalandığı devasa bir üniversite-sanayi iş birliği platformunun temellerini hep birlikte atabilme noktasına geldik. Bugün Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile imzalayacağımız protokolle; 81 şehrimizde tüm üniversitelerle Sektör Kampüste Programı'nı genişletmek, yapılandırmak ve gençlerimizin teknolojik yetkinliklerini hızla artırmak üzere hayati bir iş birliğine imza atacağız.” şeklinde konuştu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, imzalanan protokol sayesinde üniversite-sektör iş birliğini daha da geliştirecek adımların atılmasının mümkün olacağını belirterek, “İmzalan protokolle, iş dünyamızın ve sektörlerin talepleri doğrultusunda üniversitelerimizde seçmeli dersler açılabilecek ve bu derslerin verilmesinde Bakanlığımıza bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarında görev yapanlar veya sektör kuruluşlarından alanında uzman kişiler görev alabilecektir.” ifadelerini kullandı.

  Hibya Haber Ajansı