news-details

Pozitif Test Edilenlerin Yüzde 80’i Semptom Göstermiyor

Dış Haberler, 4 Nisan (HİBYA) - Çin’den gelen yeni bigiler, corona virüsü test sonucu pozitif çıkanların yüzde 80’inin hastalığın semptomlarını göstermediğini ortaya çıkardı.

Çin’de 1 Nisan’dan bu yana ülkeye giren,corona  semptomu  göstermemesine karşın pozitif test edilen kişiler ile ilgili rakamlar yaınlanmaya başladı.

İngiliz Tıp Dergisi BMJ’nin yazdığına göre verilerin yayınlanmaya başladığı ilk gün, pozitif test edilen toplam 166 yeni vakanın 130'unun semptom göstermeyen kişiler olduğu ortaya çıktı.

Oxford Üniversitesi Kanıta Dayalı Tıp Merkezi'nden epidemiyolog ve araştırmacı Tom Jefferson BMJ'ye ‘’Bu sadece küçük bir örnektir. Önümüzdeki dönemde daha fazla veri mevcut olacaktır ve bu vakaların nasıl tanımlandığı da tam olarak net değildir. Ancak diyelim ki genelleştirilebilirler ve yüzde on yanlış olsalar bile, bu virüsün her yerde olduğunu göstermektedir.’’ diye konuştu.

Tom Jefferson, sonuçların çok önemli olduğuna inandığını belirterek ‘’Virüsün muhtemelen daha önce düşünülenden daha uzun süredir dolaştığına ve nüfusun büyük bir kısmının zaten virüse maruz kalmış olduğuna inandığını’’ söyledi.


Hibya Haber Ajansı