news-details

11 Bin Alman Tatilci İspanyol Adalarına Yola Çıkıyor

Dış Haberler, 14 Haziran (HİBYA) – Yaklaşık 11.000 Alman tatilci, İspanya'nın Covid-19 salgınının neden olduğu kesintiden sonra turizm sektörünü yeniden aktif hale gelmesine yardımcı olacak bir pilot program kapsamında Pazartesi günü Balear adalarına gelmeye başlayacak.

The Guardian gazetesinin haberine göre “güvenli turist koridorları” insiyatifinin İspanya'nın 21 Haziran'da AB Schengen bölgesindeki ülkelere sınırlarını yeniden açmaya hazırlanırken bir deneme görevi görecek. Portekiz hükümetinin talebi üzerine ülkenin, İspanya ile olan kara sınırı 1 Temmuz'a kadar açılmayacak.

Önümüzdeki günlerde yaklaşık 10 bin 900 Alman turistin 47 ayrı uçuşla adalara gelerek en az beş gün geçirmeleri planlanıyor. Turistlerin çoğu Balear adalarının en büyüğü olan Mallorca'da kalacak, ancak Ibiza'ya sekiz, Menorca'ya da bir uçuş gerçekleşecek.

Plana göre, Alman turistlerin coroana virüs için test edilmeleri gerekmeyecek ve zorunlu iki haftalık karantina döneminden muaf tutulacaklar.

Bununla birlikte, turistler adalara gelişlerinde bir halk sağlığı formu doldurmaları, vücut ısılarının havaalanına varışta alınması ve yetkililere iletişim bilgilerini ve konaklama adreslerini vermeleri gerekecek. Herhangi bir semptom göstermeleri durumunda, bir PCR testi yapılmak üzere kaldıkları yere bir ekip gönderilecek.


Hibya Haber Ajansı