news-details

Gelecek nesiller AK Evler’de yetişiyor

ŞANLIURFA - 20.01.2023 - HİBYA - Çocukların ve gençlerin okuldan arda kalan zamanlarını kaliteli şekilde geçirebilecekleri, spordan kültür sanat faaliyetlerine, milli ve manevi değerler eğitiminden müziğe kadar onlarca kursun verildiği AK Evler Spor Salonları ve gençlik merkezleri, vatanına, milletine faydalı bireyler yetiştirmeye devam ediyor.

İlçede yaşayan çocukların ve gençlerin başta eğitim olmak üzere her alanda başarılı olmaları için tüm imkânları seferber eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, gençlik merkezleri ve AK Evler Spor Salonları’nda çocukları ve gençleri ağırlamaya devam ettiklerini belirterek, konuyla ilgili başkan yardımcıları ve personelin de canı gönülden hizmet vermek için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Eyyübiye Belediyesi bünyesindeki gençlik merkezleri ve AK Evler Spor Salonları’nı ziyaret eden Başkan Kuş, burada yetişen gençlerin, sporun farklı alanlarında Türkiye, Avrupa, Balkan ve dünya şampiyonluklarına imza atarak büyük başarı gösterdiklerini anımsatarak, “Gençlerimize verdiğimiz destekle, şampiyonluklar kazanmaya devam edeceğiz.” dedi.

AK Evler ve gençlik merkezlerinde sadece sportif faaliyetler verilmediğini kaydeden Başkan Kuş, “Bunun yanında en çok önemsediğimiz, milli ve manevi değerlere haiz gençler yetiştiriyoruz. Evlatlarımıza, çocuklarımıza değerler eğitimi veriliyor. Bu manada evlatlarımız hem bayraklarına hem vatanlarına hem de dinlerine imanlarına bağlı nesiller olarak yetişmeye devam ediyorlar.” diye konuştu.

Eyyübiye ilçesi genelinde 15 farklı mahalledeki AK Evler Spor Salonları ve gençlik merkezlerinde, çocuk ve gençlere yönelik karate, tekvando, judo gibi salon sporları eğitimleri veriliyor. Çocuk yaşta yetenekleri keşfedilen ve bu yönde geliştirilen başarılı sporcular, Milli takım bünyesinde katıldıkları uluslararası müsabakalarda önemli dereceler elde ediyor.

Çocuk ve gençleri sokaklardaki tehlikelerden, madde bağımlılığından ve zararlı alışkanlıklardan korumayı önceleyen Eyyübiye Belediyesi, Gençlik Merkezleri’nde de yine çocukların kaliteli zaman geçirerek geleceğe hazırlanmalarına yönelik halk oyunları, bağlama, ritim, resim, el sanatları gibi kurslar düzenliyor. Eyyübiye’de yaşayan binlerce çocuk ve genç, gençlik merkezleri ve AK Evler Spor Salonları’na ilave olarak eğitim otakları ve sınav hazırlık merkezlerinde de derslerine çalışıp, üniversiteye hazırlanıyor.

Hibya Haber Ajansı