news-details

Kraliçe Elizabeth: Tekrardan görüşeceğiz


Dış Haberler, 5 Nisan (HİBYA) – İngitere Kraliçesi II. Elizabeth Pazar akşamı İngiltere halkına seslendi. Kraliçe, hükümetin KOVİD-19 salgını sebebiyle getirdiği kısıtlamalara uyanlara, sağlık çalışanlarına ve ulusun bir araya gelmesinde payı olan herkese teşekkür etti.

Nadiren kameralar karşında açıklama yapan Elizabeth KOVİD-19 salgını hakkında “Bu tür zorluklarla geçmişte karşılaştık ama bu farklı.” dedi ve “Bu sefer dünyaca, bütün ülkeler ile birlikte, bilimin gelişmelerinin desteği ve merhamet içgüdümüzü iyileştirmek için kullandığımız mutlak bir çaba içerisindeyiz. Başaracağız ve bu başarı hepimizin olacak.” diyerek ekledi.

II. Elizabeth, “Daha fazla dayanmamız gerekecek ama iyi günlerin geri döneceğini düşünerek kendimizi teselli etmeliyiz. Tekrardan arkadaşlarımızla birlikte olacağız, tekrardan ailelerimizle birlikte olacağız. Tekrardan görüşeceğiz.” dedi.

93 yaşındaki Elizabeth, 183 ülkenin mücadele ettiği Koronavirüs salgınının, kendisine II. Dünya Savaşının toplumda yarattığı etkisini hatırlattığını, sosyal mesafelendirmenin savaş sırasındaki ayrılıklara benzediğini belirtti.

Kraliyet ailesi bu tür ulusa hitapları Kraliçe Elizabeth hükmü altında tarihte sadece 3 kez gerçekleştirdi, olağanüstü anlarda yapılan bu açıklamalar Kraliçenin Annesinin 2002’de ölümü ardından, 1997’de Galler Prensesi Diana’nın cenazesi öncesi ve 1991’de Körfez savaşı döneminde yapıldı.

John Hopkins Üniversite’sinin verilerine göre, pazar günü itibariyle İngiltere’de 48,407 aktif KOVİD-19 vakası tespit edildi. Ölümcül virüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4,943’e ulaştı. İngiltere KOVİD-19’un en fazla görüldüğü 8. Ülke konumunda.


Hibya Haber Ajansı