news-details

Şirket haberleri

MACKO – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler İnfo Yatırım konsorsiyum liderliğinde 19 – 20 Ocak’ta toplanacak.

BFREN & ONCSM & SDTTR – VBTS kapsamında şirket paylarına 17 Şubat’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken açığa satış ve kredili işlem yasağı da 17 Şubat’a kadar uzatıldı.

CEOEM – VBTS kapsamında şirket paylarına 17 Şubat’a kadar emir tedbiri paketi getirildi.

AKSGY – Şirket tarafından Üsküdar’da bulunan AVM’deki dükkanın 45,1 milyon TL’ye satıldığı açıkladı.

ATAGY – 2023 yılında Emsal Gayrimenkul ve Reel Gayrimenkul şirketlerinden hizmet alınmasına karar verildiği açıklandı.

AYDEM – Şirketin Söke RES Yardımcı Kaynak GES – 16,9 MWm projesi hakkında ÇED Olumlu kararı verildiği açıklandı.

AVGYO – Şirketin Antalya’daki 156 m2’lik daireyi bir yıllık 92.000 TL’ye kiraladığı açıklandı.

BRKO – Şirketin merkezinin İstanbul’a taşınması konusunda yapılan tadil başvurusunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.

CRDFA – 11 milyon TL’ye kadar bir araç alınmasına karar verildiği açıklandı.

CUSAN – Şirket tarafından Kırıkkale’de mevcut alüminyum profil üretim kapasitesini %70 oranında artırmak için 2 yıl sürecek 30 milyon dolarlık kapasite artış yatırımı yapacağı açıklandı.

EMNIS – DİİB kapsamında 0,45 milyon dolar ihracat ve 0,23 milyon dolar ithalat gerçekleştirildiği açıklandı.

GLYHO – 105 gün vadeli 150 milyon TL tutarında bono ihracı kapsamında talepler bugün toplanacak.

GENIL – Üç ilaç geliştirme proje başvurusunun Bakanlık tarafından onaylandığı açıklandı.

INFO – 100 gün vadeli 400 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

ISCTR – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 10 milyar TL’den 25 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK ve BDDK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

ISGSY – Şirketin bağlı ortaklığı Toksöz’ün ortaklarından Zafer Parlak’ın paylarını Şamil Toksöz’e devretmesi sonucu Toksöz’e açılan davaların Toksöz lehine sonuçlandığı açıklandı.

KAREL & SEGYO – VBTS kapsamında şirket paylarına 17 Şubat’a kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.

KZBGY & SNGYO – SNGYO tarafından 72.000.000 adet KZBGY payının Borsa’da işlem gören niteliğe dönüştürülmesi ve satışa konu edilmesi amacıyla hazırlanan Pay Satış Bilgi Formu’nun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.

MERKO – Şirketin Freeze – dry yatırımı kapsamında projenin konumlanacağı arsanın imar işlemlerinin devam ettiği açıklandı.

NETAS – Şirketin Türk Telekom Mobil ile 2021’de imzalanan cNFVI sözleşme kapsamında 5G Core şebekesinin bir Network Fonksiyonu olarak kullanılacak olan 5G – EIR ve mevcut cNVFI platformunda storage kapasite artırımı için yazılım ve donanımlarının tedariki, kurulumu, entegrasyonu ve bakım/destek hizmetlerinin sağlanmasına yönelik 1,9 milyon dolar bedelli alındığı açıklandı.

OZKGY – Aktif toplamının %2'sini geçmeyen alım, satım ve kiralama işlemleri kapsamında, yaklaşık 45,9 milyon TL kiralama sözleşmesi imzalandığı, 3,3 milyar TL tutarında satış işlemi gerçekleştirildiği açıklandı.

RAYSG – Ocak – Aralık döneminde prim üretimi %176,9 oranında artışla 6,1 milyar TL’ye yükseldi.

SASA – 2026 yılı ilk yarısında tamamlanması planlanan, yatırım bedelinin ise 1,5 milyar dolar olması beklenen 1.000.000 ton/yıl kapasiteli Propilen Üretim Tesisi kurulması kapsamında ilgili şirket ile Honeywell UOP arasında anlaşma imzalandığı açıklandı.

SISE – Şirketin Cam Mersin fabrikası tarafından planlanan Düzcam ve Buzlucam Üretim Tesisi projesi ile ilgili ÇED Olumlu kararı verildiği medyada yer aldı.

SMRTG – Şirket ile GESAN arasında 9,5 milyon dolar bedel üzerinden güneş paneli satışına istinaden yurt içi satış sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

SUWEN – 16 Kasım – 31 Aralık arasında yurt içinde iki mağaza açıldığı belirtildi.

TSPOR – Futbolcusu Futbolcu Emrehan Gedikli’nin kiralanması konusunda anlaşma sağlandığı açıklandı.

ULUFA – Şirketin bankaya dönüşeceği yönünde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

ZRGYO – 2023 yılında Emsal Gayrimenkul ve Yetkin Gayrimenkul şirketlerinden hizmet alınmasına karar verildiği açıklandı.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı