news-details

Tesla, eyalet kurallarını delerek tekrardan üretime başlayacak

Dış Haberler – 12 Mayıs – (HİBYA) - SpaceX ve Tesla şirketlerinin CEO’su Elon Musk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kaliforniya eyaletinde bulunan ve Koronavirüs (KOVİD-19) sebebiyle faaliyetlerine ara veren Tesla fabrikasının, eyalet kısıtlamaları ihlal edip tekrardan üretime başlayacağını duyurdu.

Musk yaptığı açıklamada, bizzat fabrikanın araç montaj hattında olacağını söyledi ve fabrikayı kapatmak için gelebilecek emniyet güçlerine “eğer birilerini göz altına alacaklarsa beni alsınlar” diyerek sorumluluğu üzerine aldı.

Tesla’nın Fremont fabrikası 23 Mart itibariyle KOVİD-19 salgını sebebiyle kapatılmıştı, 10,000 kişiye istihdam sağlayan fabrikanın otoparkında pazartesi sabahı hareketlilik olduğu yerel kaynaklar tarafından belirtildi.

10 Mayıs’ta Musk, yaptığı bir diğer sosyal medya paylaşımında Kaliforniya'daki Tesla genel merkezi ile fabrikasını Teksas ve Nevada eyaletlerine taşıma kararı aldığını ifade etmişti.  Kaliforniya eyaleti ile uzun süredir fabrikaların tekrardan üretime geçmesi konusunda husumet yaşayan Musk, Cumartesi günü, “Bu son damla” diyerek tepkisini dillendirmişti.


Hibya Haber Ajansı