news-details

MetLife Vakfı, COVID-19’la küresel mücadele kapsamında 25 milyon dolar bağış yapacak

MetLife Vakfı, COVID-19’la küresel mücadele kapsamında pandemiden etkilenen topluluklara destek olmak amacıyla 25 milyon dolar bağışlayacağını açıkladı. MetLife Vakfı’ın hibe fonu Türkiye’nin de içinde olduğu ve MetLife’ın faaliyet gösterdiği tüm bölgeleri kapsayacak şekilde hem kısa vadeli hem de uzun vadeli yardım çalışmalarında değerlendirilecek.

MetLife Başkanı ve CEO’su Michel Khalaf“İnsanlara destek olmak ve onları korumak kimliğimizin ve MetLife’ın simgelediği değerlerin merkezinde yer alıyor. Bu, işimizde olduğu gibi vakfın bağışında da geçerli” dedi. Khalaf sözlerini şu şekilde sürdürdü: “MetLife Vakfı, kaynaklarını Korona virüsünden en çok etkilenen kesimlere yönlendiriyor. Beraber iş yaptığımız ve yaşadığımız toplulukların desteğimize hiç olmadığı kadar ihtiyacı var ve biz de yardım edebilmek için elimizden geleni yapacağız.”

MetLife’ın yürütmüş olduğu tüm çalışmalarda insanı odağına aldığını hatırlatan MetLife Türkiye Genel Müdürü Deniz Yurtseven ise konuyla ilgili olarak “MetLife olarak her zaman müşterilerimizin beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bu zor zamanlarda müşterilerimizin ve desteklediğimiz toplulukların ihtiyaçları büyük önem taşıyor. MetLife Vakfı dünyanın her yerinden insanlara yardım etmek için 25 milyon dolar bağışta bulunacak. MetLife olarak müşterilerimizin ve topluluklarımızın bu zor zamanları atlatmasına yardımcı olmaya devam edeceğiz. Umuyoruz ki el ele vererek kısa zamanda COVID-19 salgınını yeneceğiz” dedi.

İlk bağışla gıda, sağlık hizmeti, çocuk bakımı ve doğrudan finansal destek gibi acil ihtiyaçları olan topluluklara ve kişilere destek verileceğini açıklayan MetLife Vakfı, aynı zamanda dar gelirli kesim ve küçük işletmelerin finansal sürdürülebilirliğini sağlamasına da yardımcı olacak. Açıkladığı bağışla önde gelen ortaklarının da yanında yer alacak MetLife Vakfı, ortaklarının acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için de yardımda bulunacak.

MetLife Vakfı ve diğer MetLife birimleri bu taahhüt kapsamında Asya, EMEA, Latin Amerika ve ABD’deki yardım çalışmaları için içerisinde Korona virüsü nedeniyle hizmetlerine artan talebi karşılayabilmeleri için ABD’deki aşevlerine ayrılan 1 milyon doların da yer aldığı, 4 milyon dolarlık teminatta bulunduğunu açıklamıştı. MetLife Vakfı, geri kalan fonların dağıtımında insanların bu pandemiyi atlatmasına yardımcı olurken, en büyük farkı yaratabilecekleri fırsatları değerlendirebilmek için küresel durumun zaman içindeki gidişatını da yakından izleyecek.


Hibya Haber Ajansı