news-details

Park Mozaik’e çifte ödül

Dünyanın en büyük çevre ve bina teknolojisi geliştirici kuruluşu United States Green Building Council, (Amerika Birleşik Devletleri Yeşil Binalar Konseyi) gayrimenkul sektöründeki 50 yıllık tecrübeleriyle güvenin sembolleri olan TEPE ve MESA’nın ortak imzasını taşıyan Park MOZAİK projesini Konutlar İçin LEED Ödülü başlığı altında hem Yılın Projesi hem de Seçkin Konut Projesi ödülüne layık gördü.

USGBC, ABD Yeşil Bina Konseyi, dünya çapında yeşil binalar ve şehirler için en fazla tercih edilen sertifikalandırma veya derecelendirme programı olan LEED sistemi ile sürdürülebilir bir geleceğe adanmış bir sivil toplum kuruluşu olup dünyada bina teknik yönetmelikleri yayınlayan kuruluşların başında gelmektedir. USGBC, yeşil ve sağlıklı binaları tanımlayan rehberleri ile yeşil bina sektöründe dünyada en fazla tercih edilen ve en kapsayıcı sistem olan LEED Yeşil Bina Derecelendirme Sisteminin tüm binalar ve şehirler için kriterleri tanımlayan teknik ar-ge çalışmalarını yapmaktadır. USGBC düzenli olarak sürdürülebilir, yüksek performanslı binaların dünyada gelişmesinde örnek çalışmaları ile etkili olan kişi ve kuruluşları onurlandırmak için ulusal ödüller vermektedir. Her yıl beş başlıkta ödül veren USGBC’den Konutlar İçin LEED Ödülü başlığı altında Park MOZAİK, Seçkin Konut Projesi kategorisinin yanı sıra Yılın Projesi olarak da iki ayrı ödüle layık görüldü. Proje ödüllere, yeşil bir konut olarak sürdürülebilirlik hedeflerini proje başında entegre etmesi ve bütünleştirici bir tasarım yaklaşımını uygun fiyatlı sunmasından dolayı layık görüldü.

Sürdürülebilirlik ve sağlık kavramlarına odaklanan projede enerji tasarruflu aydınlatma sistemleri ve su kullanımını %40’ın üzerinde azaltmak için su tasarruflu armatürler ve insanı merkeze alan tasarımıyla gelişmiş havalandırma ve filtreleme sistemleri kullanılması sebebiyle Park MOZAİK ödül aldı. Proje kapsamında ayrıca inşaat sırasında, projede %96'nın üzerinde olağanüstü bir atık geri dönüşüm oranı elde edilmesi ile geri dönüştürülebilir atık satışından kazanılan paranın inşaat işçilerine dağıtılması sebebiyle Park MOZAİK USGBC tarafından ödüle layık görüldü.

Başkentte Bir TEPE ve MESA Ayrıcalığı: Park MOZAİK

İnsanı ve yaşam kalitesini önceliklerinde ilk sıraya yerleştiren Park MOZAİK, başkentin yatırım değeri sürekli artan bölgesi Yaşamkent’te yükseliyor. Her beklentiye ve zevke uygun mimari, sosyal yaşam ve peyzaj çeşitliliğini bir mozaik gibi bir araya getiren Park MOZAİK toplam 75 bin metrekarelik geniş bir arazi üzerinde yer alıyor. Türkiye’de inşaat sektörünün öncü ve güvenilir iki büyük firması TEPE ile MESA ortaklığının güçlü yapısı ve iki inşaat devinin deneyimi, Park MOZAİK’i tercih edenlere yüksek yaşam standartları kazandırırken sağlam ve güvenilir bir yatırım yapma şansı da sunuyor. Park MOZAİK, hemen teslim 2+1’den, 6+1’e kadar uzanan geniş bir yelpazede sunduğu yaşam olanaklarıyla başkentlilerin büyük ilgisini görüyor. Proje, özgün peyzajı, masmavi göleti, özel temalı 9 meydanı, avluları, mozaikli yolu, spor alanları, hobi odaları ve farklı zevklere hitap eden tüm çeşitliliği ile yaşamı, mutluluğun renklerine boyuyor. Üstün nitelikleri ile yaşam standartlarını yeni zirvesine taşıyan Park MOZAİK’in en dikkat çeken özelliklerinden birisi de gelişmiş ülkelerdeki büyük projelerin sahip olduğu Leed Gold sertifikasına sahip olması.


Hibya Haber Ajansı