news-details

Emirates yolculara hizmet vermeye ve turistleri Dubai ile buluşturmaya hazır

  • Dubai'nin 7 Temmuz'dan itibaren turistlere açılacak olmasıyla birlikte Emirates Dubai’nin reklamını lanse ediyor
  • BAE vatandaşları, BAE'de ikamet edenler ve yurt dışından gelen ziyaretçiler için seyahat yasağını kaldıran ve toplulukların sağlığını ve güvenliğini korumak adına açık tedbirlerin yer aldığı yeni protokoller hayata geçiyor

Emirates, yolcuların ve toplulukların sağlığını ve güvenliğini sağlayacak titiz tedbirlerden ödün vermeden, BAE vatandaşlarının, BAE'de ikamet edenlerin ve turistlerin yurt dışı seyahatlerini kolaylaştıracak ve Dubai'yi 7 Temmuz'dan itibaren iş ve eğlence amaçlı ziyaretçilere açacak olan en güncel havayolu seyahat protokollerini uygulamaya koyuyor.

Dubai havalimanlarına/havalimanlarından seyahate yönelik bu protokoller, Ekselansları BAE Başkan Yardımcısı ve Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Reşit El Maktum talimatları ve Ekselansları Dubai Veliaht Prensi ve İcra Heyeti Başkanı Şeyh Hamdan Bin Muhammed Bin Raşit El Maktum ve Ekselansları Şeyh Mansur Bin Muhammed Bin Raşit El Maktum’un başkanlık ettiği Kriz ve Afet Yönetimi Yüksek Kurulu'nun takibiyle açıklanmıştır.

Emirates Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Şeyh Ahmed Bin Said Al Maktum şunları söyledi: "Şeyh Muhammed bin Reşit ve Şeyh Hamdan Bin Muhammed Hazretleri'ne, iş ve turizm alanında dünya lideri bir Dubai vizyonu ortaya koyarak havayolu seyahatlerinin yeniden başlamasına yönelik son talimatları için teşekkür ediyorum. Bu Dubai'nin kapsamlı planlama, inceleme ve hazırlıklar sonrası havacılık ve ekonomi faaliyetlerine devam etmeye hazır olduğunun güçlü bir teyididir. Havada, yerde ve şehir genelinde uygulanan çok katmanlı tedbirlerin enfeksiyonun yayılma riskini azaltma ve gerekli her türlü müdahaleyi etkili bir şekilde yönetme imkanı sunduğuna inanıyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki şehirlerin sürekli incelemelerde bulunduğunu ve yakında yabancı yolcular için aynı şekilde sınır giriş şartlarını güncelleyeceklerini düşünüyoruz.

"Son haftalarda, Emirates olarak çok sayıda destinasyona hizmet sunarak ağımızı kademeli olarak genişletmenin yanı sıra müşterilerimize Dubai üzerinden seyahat etme imkanı sunuyor ve hava taşımacılığında küresel talebi karşılamak için çalışıyoruz. Ekibimiz, müşterilerimiz ve toplumlarımız için en üst düzeyde sağlık ve güvenliği temin etmek için tüm paydaşlarla ve uluslararası kuruluşlarla yakın temas halinde çalışmaya devam ediyoruz. Emirates halihazırda Dubai ile 40 şehir arasında bağlantı sağlamaktadır ve son yönergelerle birlikte ağımızı genişleterek önümüzdeki günlerde açıklanacak olan ilave destinasyonlara seyahat imkanı sunmaya başlayacağız. Müşterilerimize hizmet etmek ve onları karşılamak için sabırsızlanıyor, Dubai'deki merkezimiz üzerinden yeniden çok sayıda şehirle bağlantı kurmayı iple çekiyoruz.

"Önümüzdeki haftalarda tüm havacılık sektörü pek çok açıdan büyük bir sınav verecek. Emirates olarak, son haftalarda ağımızda olumlu bir trafik trendi oluştuğunu görüyoruz ve müşterilerimize hizmet etmek için hazırız."

Önce sağlık ve güvenlik: Emirates, seyahatin her adımında, tüm müşterilere maske, eldiven, el dezenfektanı ve antibakteriyel mendilden oluşan ücretsiz hijyen kitleri dağıtılması dahil, kapsamlı bir dizi tedbir uygulayarak müşterilerinin ve çalışanlarının hem yerde hem de havada güvende olmasını sağlıyor.

Seyahat kısıtlamaları: Müşterilere seyahat kısıtlamalarının devam ettiğini hatırlatırız. Yolcular ancak varış ülkelerindeki uygunluk ve giriş kriteri şartlarına uydukları takdirde uçuşlara kabul edilecektir.

Vize İşlemleri: Türkiye'den Dubai'ye uçan tüm yolcuların;

  • Sağlık beyan formu (Yazdırılıp doldurulması gerekmektedir.)
  • Karantina taahhüt formu (Yazdırılıp doldurulması gerekmektedir.)
  • Seyahat tarihinden 96 saat önce verilen PCR testinin kopyası
  • Vize geçerlilik süresi boyunca geçerli sağlık sigortası belgelerinin tamamlanması ve yolcuların yanında olması gerekmektedir.

Hibya Haber Ajansı