news-details

Tivibu’dan polisiye ve macera sezonu

Türk Telekom’un dijital televizyon platformu Tivibu, drama kanalı BBC First’ün izlenme rekorları kıran dizilerini ekranlara getiriyor.

Yenilikçi yaklaşımıyla Türkiye’nin dijital değişimine öncülük eden Türk Telekom’un dijital televizyon platformu Tivibu, drama kanalı BBC First’ün tüm dünyada reyting rekortmeni olan dizilerini izleyiciyle buluşturuyor. Suçtan komediye, bilim kurgudan polisiyeye farklı türlerde dizi severlerin beğenisini kazanan seçili yapımlar, Tivibu’nun Seç İzle/Dizi/Yabancı Dizi klasöründe sıralanıyor. Diziseverler tüm yapımlara Tivibu ve Tivibu Go uygulamasını kullanarak mobil, web ve Smart TV ekranlarından ulaşabiliyor.

Sıra dışı polisiye seriler

The Coroner (1. sezon) dizisinde bir sahil kasabasında meydana gelen ani ölümler ve gizemli vakalar ortaya seriliyor. 2011 yılından beri devam eden komedi ve suç türündeki Death in Paradise’da (5. sezon) Karayipler’de yaşanan cinayet araştırılıyor. İngiliz yazar G.K. Chesterton’ın öykülerinden esinlenen Father Brown’da (6. sezon), Katolik bir rahibin köyünde sezgilerini ve tecrübelerini kullanarak gizemleri çözmesi anlatılıyor.

Haluk Bilginer de yer alıyor

Happy Valley (1-2. sezon), eşinden boşanan, kızı intihar eden ve hayatı son dönemde oldukça kötü giden polis memuresi Catherine Cawood karakterine odaklanıyor. Haluk Bilginer de rol aldığı New Blood (1. sezon) ise iki genç polisin suçla mücadelesini izleyiciye sunuyor.

Fantastik yapımlar ve Doctor Who

Len Deighton tarafından yazılan çok satan kitaptan uyarlanan SS-GB (1. sezon) isimli serinin konusu Nazilerin II. Dünya Savaşı’nı kazandığı alternatif bir evrende geçiyor, Alman işgali altındaki İngiltere’de cinayetler çözülüyor. Doctor Who’da (9-10. sezon) bir zaman lordunun tarihe yapılan müdahalelere engel olması ve dünya dışı yaratıklarla mücadelesi yıllardır izleyicinin ilgisini kazanıyor.

Tarih ve dram bir arada

The Durrells (1. sezon) ile 1935 yılında Durrell ailesinin yeni taşındığı adada uyum süreci ve yaşadıkları sıkıntılar ekranlara geliyor. Our Girl (3. sezon) Afganistan’da askerlik yapan İngiliz sağlık görevlilerinin yaşadıklarını konu ediyor. Doctor Foster’da (1. sezon) Doktor Gemma Foster, eşinin kendisini aldatmasından kuşkulanarak olayın derinlerine inmeye karar veriyor. Tarih ile dramı harmanlayan Call The Midwife’da (7. sezon) Londra’nın doğusundaki Nonnatus Evi’nde ebelik yapan hemşireler ve rahibelerin yaşadığı sıkıntılar aktarılıyor.

Hibya Haber Ajansı