news-details

ABD'de vaka sayısı 2 milyonu aştı

Dış Haberler, 11 Haziran (HİBYA) – Corona virüsü salgınından en sert etkilenen ABD'de corona vaka sayısı iki milyonu aşarken, salgından ölenlerin sayısı da 113 Bin kişiye yaklaştı.

Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, Amerikada'ki vaka sayısının 14 haftada 1 milyon sınırı aşmasından 6 hafta sonra şimdi de 2 milyon sınırı geride bıraktı.

Minnesota Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma ve Politikaları Merkezi müdürü Michael Osterholm, “Herkes bu maratonun ilk 100 metresine baktı” dedi.

Osterholm, toplumun en az yüzde 60'ına doğal olarak veya aşı yoluyla bulaştıktan ve antikor geliştirdikten sonra toplumun genellikle bir virüse karşı dirençli hale geldiğini belirterek bunun ABD için hala uzak bir nokta olduğunun ve etkili bir aşının geliştirileceğine dair kesin bir garanti olmadığının altını çizdi.

Michael Osterholm “İnsanların belkide en fazla yüzde 5'i enfekte oldu. Yüzde beşlik bir rakam bizde bütün bu acı, ıstırap ve ekonomik yıkımı getirdiyse yüzde 60'lık bir rakamda acaba ne hale geliriz? Bu akıl almaz bir düşünce. Bütün bu acı ve ölüm daha yeni başlıyor. İnsanlar henüz tam olarak bunu kavramadı.'' diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı