news-details

FX Piyasaları

USD/TRY: Avrupa'da teşvik paketi üzerinde varılan anlaşma ile parite (EURUSD) 1,15'li seviyelere yükselirken parite etkisiyle de Gelişmekte Olan Ülke para birimleri dün alıcılı bir görüntü sergilediler. Bu sabah da parite yükselişini sürdürürken, GOÜ para birimleri dirençli durmaya devam ediyor. Dolar / TL tarafında da düşüş gözlemelerken, kur dün 6,81'li seviyelere kadar geriledi. Bu sabah ise, kurun tekrar  bir süredir yaptığı bant hareketine doğru yükseliş kaydettiğini gözlemliyoruz. Bu sabahki hareketi kurun tekrar bant hareketi yapma isteğinin işareti olarak değerlendirirken, kurun günün geri kalanında 6,83 - 6,86 arasında dalgalanabileceğini düşünüyoruz. Son olarak veri tarafında bugün ABD tarafında, TSİ 17'de haziran ayı mevcut konut satışları verisi izlenecek.



EUR/USD: AB liderlerinin destek paketi üzerinde anlaşmasıyla parite dün 1.1542'te kadar yükseliş kaydetti. Bugün ise 1.1525 seviyesi etrafında dünkü kapanış seviyesine yakın hareketler gözlemleniyor. Dolar endeki (DXY) ise Euro'daki değerlenme eşliğinde, ABD'deki teşvik görüşmelerinin izlenmesi ve paketin gecikebileceğinin gözlenmesi ile Trump'ın pandemiye yönelik endişeleriyle zayıflık gösteriyor. EURUSD'da yükselişin sürmesi halinde 1.1573 direnci takip edilebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 1.1460 ve 1.1447 sıralı destekleri izlenebilir. Bugün AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, KOVID-19 krizinden sonra ekonomik toparlanmayı kolaylaştırmak için finansal düzenlemelerde hedefler konusunda konuşma yapacak.


XAU/USD: Mevcut düşük faiz ve bol likidite ortamından destek bulmaya devam eden ve dün DXY'daki düşüş ile birlikte günü %1,3 artıda kapatan değerli maden de yukarı yönlü hareketler bugün de devam etmekte. Teknik olarak yukarı yönlü 1.870 direncinin üzerinde 1.892 hedefe girebilir. Olası düşüşlerde ise 1.831 desteği izlenebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı