news-details

Goldsun elektrikli ısıtıcılar, kısa dalga infrared teknolojisi ile % 40 daha verimli

Cafe, restaurant, spor salonu, cami ve endüstriler için hem estetik hem de ekonomik ve etkili ısıtma sistemleri sunan Çukurova Isı, elektrikli ısıtıcılarda halojen ampul kullanımının önemine dikkat çekti.

Çukurova Isı’nın Goldsun markalı elektrikli ısıtıcılarının, piyasadaki elektrikli ısıtıcılardan daha verimli olduğunu vurgulayan Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman ÜNLÜ, “Goldsun’ın piyasada elektrikli ısıtıcılardan en önemli farkı sahip olduğu yüksek yoğunluklu halojen ampul ve cihaz tasarımından kaynaklı yüksek verimli ısıtma teknolojisidir. Bu sayede Goldsun, standart rezistanslı elektrikli cihazlara göre %40 daha verimlidir ve daha az enerjiyle daha etkili bir ısıtma sağlar.”

Isıtma sektörünün inovatif markası Çukurova Isı, dünya standartlarında ki Infrared ısıtma teknolojileri ile ısıtma pazarına yön vermeye devam ediyor. Yürüttüğü AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirdiği Infrared ısıtma teknolojilerindeki özgün reflektör tasarımı, özel kasa imalatı ve benzersiz ürün çalışmaları ile ısıtma verimliliğini maksimize ederken enerji sarfiyatını da minimuma indiriyor.

Halojen ampul, harcadığı elektrik enerjisinin %99'nu ısıya dönüştürür

Cafe, restaurant, spor salonu, cami ve endüstriler için hem estetik hem de ekonomik ve etkili ısıtma sistemleri sunan Çukurova Isı’nın Pazarlama Müdürü Osman ÜNLÜ, elektrikli ısıtıcılarda halojen lamba kullanımının önemine dikkat çekti. Çukurova Isı’nın Goldsun markalı

elektrikli ısıtıcılarının, piyasadaki elektrikli ısıtıcılardan daha verimli olduğunu vurgulayan ÜNLÜ, Goldsun’ın piyasada elektrikli ısıtıcılardan en önemli farkı sahip olduğu yüksek yoğunluklu halojen ampul ve cihaz tasarımından kaynaklı yüksek verimli ısıtma teknolojisidir.

Bu sayede Goldsun, standart rezistanslı elektrikli cihazlara göre %40 daha verimlidir ve daha az enerjiyle daha etkili bir ısıtma sağlar. Özel olarak ısıtma amaçlı dizayn edilmiş olan halojen

ampul, harcadığı elektrik enerjisinin %99'nu ısıya dönüştürür, çalıştırıldığı andan itibaren ampulün flaması 2250°C sıcaklığa ulaştığı için anında ve etkin ısıtma sağlar.”dedi.

Kısa dalgalı elektrikli ısıtıcıların ışınım iletme kabiliyeti daha yüksek

Goldsun’ın sahip olduğu halojen ampulün iç sıcaklığının 2250°C, piyasadaki standart rezistanslı cihazların iç sıcaklığının ise 1400°C’ye ulaştığını belirten ÜNLÜ, uzun dalga’dan kısa dalgaya doğru gidildikçe metrekare başına düşen ışın yoğunluğunun arttığını belirtti. ÜNLÜ sözlerine şöyle devam etti: “Yüksek sıcaklıktaki cihazların yaptığı ışınım “kısa dalga” olarak adlandırılırken, piyasadaki cihazların yaptıkları ışınım, “orta veya uzun dalga” olarak adlandırılıyor. Kısa dalga ışınım yapan cihazların da ışın iletme kabiliyeti, orta ve uzun dalgalı ışınım yapabilen cihaza göre çok daha yüksek olduğu için Goldsun özellikle açık alanlarda ve spot ısıtmalarda çok daha etkin bir ısıtma sağlıyor. Kısa dalgalı elektrikli ısıtıcıların ışınım iletme kabiliyeti daha yüksek olduğu için özelikle dış ortam ısıtması veya spot ısıtma ihtiyacı olan yerlerde daha verimli ve etkili oluyor. Bu sayede daha düşük kapasiteli ısıtıcı ile daha az enerji harcayarak, daha etkili ısıtma sağlanıyor. Kısa dalga ve diğer infrared dalga boyları arasındaki en büyük fark ise ışınların havayı kat edebilme kabiliyetidir. Zira tüm infrared dalga boyları için hava içerisinde yol alırken bir kayıp söz konusudur. Fakat bu kayıp kısa dalgada çok daha azdır. Laboratuvar çalışmaları gösteriyor ki kısa dalga yayan bir ısıtıcıdan çıkan ışınların %85’i karşı yüzeye ulaşırken, orta dalga ısıtıcıların %60’ı, uzun dalga ısıtıcıların ise ancak %40’ı karşı yüzeye varabiliyor. Dolayısıyla infrared verimlilik açısından kısa dalga ürünler, rakiplerine göre % 40 daha fazla verim sağlayarak işletme giderlerinden tasarruf sağlıyor.

Goldsun %40 daha verimli

Çukurova Isı olarak fabrikamızda 2000 W’lık Goldsun ile 2500 W’lık standart rezistanslı elektrikli ısıtıcıyı termal kamera testlerine tabi tuttuğumuzda da açık bir şekilde gördük ki Goldsun %40 daha verimli bir ısıtma sağlıyor.Kısa dalga ışınım yayan bir ısıtıcı yapmak için 2250°C flama sıcaklığı gerekiyor. ;ancak piyasada sıkça rastlanan rezistans ve quartz tüp kombinasyonu ile bu sıcaklıklara ulaşmak mümkün değil. Rezistans ve quartz kombinasyonu flama sıcaklığı 1400°C seviyesinde olan ve orta dalga ışınım yayan ürünler için uygundur. Kısa dalga için de halojen dolgu gazı içeren ampul teknolojisi kullanmak gerekir.”

Halojen ampule sahip ısıtıcıların imalatı, yüksek yatırım gerektiriyor

Halojen ampule sahip ısıtıcıların imalatının, orta dalga ışınım yayan ısıtıcılara göre daha yüksek yatırım gerektirdiğini, daha zor ve pahalı olduğunu vurgulayan ÜNLÜ, “ Sadece ampul imalatı için %100 otomasyon ve yüksek hassasiyet gerektiriyor ve tesisin; cam işleme, gaz dolumu, flama imalatı, yüzey kaplama imalatı, montaj ve kaynak işlerinin de robotik olarak yapılması gerekiyor” dedi.

Dış ortam şartlarından etkilenmeden gerekli konfor şartlarını sağlıyor

Isıtıcıların sahip olduğu donanım özellikleri sayesinde dış ortam şartlarından etkilenmeden gerekli konfor şartlarını rahatlıkla sağlayabildiğini belirten ÜNLÜ, Goldsun markalı ısıtıcıların, IP55 su sınıfı koruması özelliği ile açık alanlarda hatta yağmur altında da sorunsuzca çalıştığını ve dimmer devresi (bazı serilerde opsiyonel) sayesinde de konfor şartlarına göre ayarlanabilen 5 kademeli ısıtma fonksiyonuna sahip olduğunu belirtti.

Hibya Haber Ajansı