news-details

Endeks yeni haftaya artıda başladı

BIST100… Endeks Yeni Haftaya Artıda Başladı… BIST100 endeksi haftaya %1.41 değer kazancıyla 1,076 puana yükselerek başladı. 1,040 ve 1,080 puan bandı aralığında dalgalı seyreden endeks önemli bir direnç noktası olarak takip edilen 1,070 puanın üzerinde günü tamamlamayı başardı. Geçen haftaki sert düşüşlerin ardından hafif bir toparlanma eğilimi var. Asya piyasaları yeni işlem gününde güçlü yükselişler kaydetti. Risk iştahı ABD Çin geriliminin devam etmesine rağmen olumlu seyrediyor. ABD ve Almanya endeks vadelileri de artı bölgede işlem görüyor. Yurt dışı taraf olumlu olmaya sürdürdüğü sürece endeksin pozitif bir görünüm sergilemeye devam etmesi beklenebilir.

 

 

USDTRY… Kurdaki Oynaklık Geçtiğimiz Haftaya Kıyasla Geriledi… Geçtiğimiz hafta 7.22 seviyesini aşarak rekor tazeleyen Dolar TL kuru, Merkez Bankası’nın aldığı önlemlere karşın yükselişini devam ettiriyor. Her ne kadar TL varlıklardaki değer kaybı hız kesse de diğer gelişen piyasa ülke para birimleriyle arasındaki fark da açılıyor. Sabah saatlerinde Doğu Akdeniz’deki gerilimin de etkisiyle 7.40 seviyelerine yönelen Dolar TL kuru ilerleyen saatlerde 7.31 seviyelerine geri çekildi.

 

 

EURTRY… 8.60 Seviyelerinde… TL varlıklar diğer gelişen piyasa ülke para birimlerinden negatif ayrışıyor. Euro TL kuru dün sabah saatlerinde 9 seviyelerine yöneldikten sonra 8.60 seviyelerine geri çekildi. TL varlıklar özelindeki riskler kurdaki volatilitenin yüksek seyretmesine yol açıyor.

 

 

EURUSD… Dolar Global Bazda Güçlü Bir Görünüm Sergiliyor… ABD ve Çin arasındaki gerilim ve mali teşvik paketine yönelik belirsizlikler nedeniyle dolar güvenli varlık talebinden destek buluyor. Dolar endeksi dün 93.6 seviyesine yükselirken parite 1.1740 seviyelerine kadar geriledi.

 

 

XAUUSD… Doların Güç Kazanmasıyla Birlikte Geriledi… ABD Çin gerilimi ve mali teşvik paketinin etkisinde geçtiğimiz hafta tüm zamanların rekorunu kıran altının ons fiyatı yeni haftada yükseliş momentumunu kaybederek zayıf bir görünüm sergiliyor. Altının ons fiyatı yeni işlem gününün ilk saatlerinde 2,010 $ seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

GAUTRY… Gram Altın Geçtiğimiz Haftaki Kazançlarını Koruyamadı… Dolar TL kurundaki yükselişe rağmen ons fiyatındaki gerilemeye bağlı olarak altının gram fiyatı zayıf bir görünüm sergiliyor. Gram altın yeni işlem gününde 473 TL seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

BRENT…Global Petrol Talebinde Artış Beklentilerden Destek Buluyor… ABD ve Çin arasındaki gerilim enerji fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı oluştursa da Saudi Aramco’nun Ceo’sunun global petrol talebine ilişkin değerlendirmeleriyle birlikte brent petrol haftaya geçen haftaki kazançlarını koruyarak başladı. Bugün açıklanacak ham petrol stokları verisinin art arda 3.haftada da düşmesi bekleniyor.

 

 

S&P500… ABD’de Endeksler Haftaya Karışık Bir Görünüm Sergileyerek Başladı… Yatırımcılar ABD’yle Çin arasında devam eden gerilimi ve mali teşvik paketine yönelik gelişmeleri takip ederken ABD hisse senedi endeksleri karışık bir görünüm sergiledi. S&P500 endeksi haftanın ilk işlem gününü %0.29 artışla 3,360 puandan tamamladı. ABD Başkanı Donald Trump’ın işsizlik yardımları, bordro vergileri ve öğrenci kredilerine yönelik kararnameleri imzalaması sonrasında yeni haftaya artıda başladı.

 

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı