news-details

Renkli DYOloglar'da bu cumartesi Çağdaş Sanat konuşuluyor

DYO’nun, AURA İSTANBUL (İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi) işbirliği ile gerçekleştirdiği, Türkiye’nin Renkleri ile ‘Renkli DYOloglar’ söyleşi serisinin bu haftaki konukları sanat eleştirmeni ve küratör Beral Madra ve ressam Serhat Kiraz. Söyleşi, 4 Temmuz Cumartesi saat 15.00’te DYO Boya’nın YouTube hesabından canlı yayımlanacak.

Türk boya sektörünün köklü markası DYO, toplumun estetik ve entelektüel değerlerinin gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyor. DYO’nun, AURA İstanbul iş birliği ile gerçekleştirdiği söyleşi serisinde derin bilgileri ve geniş ilgi alanlarıyla öne çıkan isimler yer alıyor. Bu seride, konuşmacılar; gastronomiden seyahate, felsefeden edebiyata, arkeolojiden çağdaş sanata, müzikten mimariye, kendi disiplinleri içerisinde sahip oldukları özgün bakış açılarıyla “renk” kavramını düşündürücü bir şekilde yeniden tanımlıyor. DYO, proje kapsamında Türkiye’nin renkleri olan çok değerli isimleri, YouTube üzerinden ‘Renkli DYOloglar’ canlı yayın söyleşileriyle bir araya getiriyor.

Her cumartesi saat 15.00’te DYO Boya’nın YouTube sayfasından canlı yayımlanan söyleşilerde birbirinden değerli konuşmacılar, üzerinde yaşadığımız toprakların kültürel yapısının hayatımıza kattığı renkleri farklı yönlerden ele alıyor. Renkli DYOloglar Türkiye’nin Renkleri bu Cumartesi, “Çağdaş Sanat” teması ile devam ediyor. Bu haftanın konukları sanat eleştirmeni, küratör Beral Madra ve ressam Serhat Kiraz, renklerin kendileri için ne ifade ettiğini ve hangi bakış açıları ile rengi ele aldıklarını anlatacaklar.

Hibya Haber Ajansı