news-details

ABD'de inananların üçte ikisi salgının Tanrı'nın uyarası olduğuna inanıyor

Dış Haberler, 16 Mayıs (HİBYA – ABD'de yapılan bir kamuoyu araştırma sonuçlarına göre Amerikalı inananların üçte ikisi, corona salgında, Tanrı'nın insanlığa yaşam biçimini değiştirmesini söylediğine inanıyor.

Chicago Üniversitesi İlahiyat Okulu ve AP-NORC Halkla İlişkiler Araştırma Merkezi tarafından yapılan anketin bulguları, Tanrı'ya inanan Amerikalıların yüzde 31'inin, virüsün Tanrı'nın insanlığa değişmesini söyleyen bir işaret olduğuna inandığını ortaya çıkardı.

Bu çıkarsamaya, tutucu Protestanlar'ın yüzde 48'i inanırken, diğer Protestan ve Katolik gruplarda bu oran yüzde 28 olarak ortaya çıktı.

Araştırma sonuçları, Eğitim, gelir ve cinsiyet ayrımı yapılmadan etnik kökene dayanarak orantılığında siyahların yüzde 47'si, Latin kökenlilerin yüzde 37'si, beyazların ise yüzde 27'sinin salgının Tanrı'nın bir uyarısı olduğuna kuvvetle inandıklarını ortaya çıkardı.

Bir başka sonuca göre de corona salgınından en fazla etkilenen gruplardan biri olan siyah Amerikalılar içinde yüzde 27'lik bir grup Tanrı'nın varlığını sorgulamaya başladı. Bu oran Latin kökenlilerde yüzde 13, beyazlarda ise yüzde 11 olarak ortaya çıktı.


Hibya Haber Ajansı