news-details

Birleşmiş Milletler aracında sekse soruşturma

Dış Haberler, 28 Haziran (HİBYA) – Sosyal medyada dolaşan, İsrail'in Tel Aviv kentinde bir Birleşmiş Milletler aracının arka koltuğunda sek yapan bir kadın ve erkeğin video görüntüleri üzerine BM tarafından 'paralı seks satın alınması' şüphesiyle soruşturma başlatıldı.

BBC'nin haberine göre Twitter'da yayınlanan videoda BM işaretli beyaz bir aracın arka koltuğunda bir kadın ile bir erkeğin seks yaptığına işaret eden görüntüler üzerine BM Genel Sekreteri António Guterres sözcüsü Stéphane Dujarric, görüntülerden şok olduğunu ve olayı iğrenç bulduğunu söyledi.

Dujarric, araçta henüz kimlerin olduğunun bilinmediğini, ancak olayla ilgili soruşturmada uzun bir yol katedildiğini söyleyerek ''Sürecin çok hızlı bir şekilde sonuçlanması ve gerekli önlemlerin hızlı bir şekilde alınmasını planlıyoruz.'' dedi.

BM'nin cinsel istismar ve seks satın almalara karşı katı kuralları bulunuyor. Bununla birlikte, örgütün Barış Gücü mensupları farklı ülkelerde bir çok kez istismar ve seks satın almakla suçlandı. Barış Gücü mensuplarına yönelik 2019 yılında 175 cinsel istismar ve seks satın alınma suçlaması yapıldı.


Hibya Haber Ajansı