news-details

Bayer, G4A hızlandırma programı ile telesağlık uygulamasına fon sağladı

Bayer, bu yıl G4A Turkey Girişim Hızlandırma Programı’na seçilen girişimler arasında yer alan Albert Health’e finansal sponsorluk yolu ile ek fon sağladı. Bayer Kadın Sağlığı, küresel pandemi nedeniyle hastaneye gidemeyen kadınlara telesağlık konusunda yenilikçi bir dijital çözüm sunan Albert Health Sağlık Asistanı uygulamasına da bu kapsamda destek veriyor.

Pandemi döneminde yaşanan hızlı dijitalleşme ile birlikte hekimler ve hastalar uzaktan sağlık hizmetlerine yani “telesağlık” uygulamalarına yönelmeye başladı. “Telesağlık” ile hastalar uzaktan, sesli veya görüntülü sohbet yoluyla hekimler ile görüşebiliyor. Sağlık durumlarıyla ilgili danışmanlık hizmetine ihtiyaç duyan hastalar, telesağlık hizmeti sayesinde gerekli durumlarda sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor.

1.000 kadın uzman doktorlarla uzaktan ücretsiz görüşebilecek

Bayer’in finansal sponsorluk yaptığı Albert Health’in Sağlık Asistanı uygulaması üzerinden Türkiye’deki 1.000 kadın ücretsiz olarak kadın doğum hekimleriyle uzaktan görüşebilecek.

Sağlık Asistanı Albert, kronik hastalara tedavilerini yönetmelerinde yardımcı olurken, aynı zamanda kullanıcılarına diledikleri zaman doktorlarla görüntülü görüşme olanağı da sağlıyor. Sesli komut özelliği sayesinde kullanıcılar Albert ile konuşarak kendilerine ilaç hatırlatması kurabiliyor, kan şekeri, tansiyon gibi ölçümlerini kaydedebiliyor ve tedavileri ile ilgili notlarını tutabiliyor. Tedavi takibinin önemli olduğu alanlarda ise uygulama üzerinden doktorların özel tedavi takibi programlarına dahil olabiliyorlar. Albert ile kullanıcılar, alanlarında deneyimli sağlık profesyonelleri ile görüntülü görüşerek sağlık sorunlarını danışabiliyor ve arzu ettiklerinde ikinci bir görüş alabiliyor.

Hibya Haber Ajansı