news-details

Çin, 60 kişilik uzman Covid-19 ekibini, Hong Kong’a gönderdi

Çin’in ana kesiminin Hong Kong'un Covid-19 salgınıyla mücadelesine destek için oluşturduğu uzman ekibinin yedi üyesinin bugün öğleden sonra kente ulaştığı bildirildi. Hong Kong Özel İdari Bölgesi yönetiminin salgınla mücadeleye destek verilmesi talebi üzerine kurulan 60 kişilik nükleik asit test ekibi, Covid-19 vakalarının arttığı, tıbbi kaynakların ve test kapasitenin yetersiz kaldığı bir dönemde laboratuvar çalışmalarını yürüterek salgınla mücadeleye destek verecek.
 
Guangdong eyaletindeki 20’den fazla devlet hastanesinden seçilen uzman ekibinin başındaki isim, daha önce salgından en ağır şekilde etkilenen Wuhan kentine giden destek grubunun da liderliğini yürütmüştü.
 
Ulusal Sağlık Komisyonu, ana kesimin tıbbi kaynaklarının kullanılarak Hong Kong Özel İdari Bölgesi yönetiminin ihtiyaçları doğrultusunda daha fazla destek gönderileceğini açıkladı.
 
Komisyon, ayrıca Hong Kong'daki sahra hastanelerinin inşasına teknik destek vermek üzere Wuhan kentinden altı uzmanın yer aldığı bir kurul da oluşturdu.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı