news-details

Otopark ve vale görevlileri mesleki statüye kavuşuyor

Otopark sektörünün öncü markası İBB iştiraki İSPARK, otopark ve vale görevlilerine meslek statüsü kazandıran kararın ardından, UGETAM ve Otopark İşletmecileri Derneği (OİD) ile “İş Birliği ve Münhasırlık” protokolüne imza attı.
 

Otopark işletmeciliği ile otopark kültürünün oluşmasında yaptığı atılım ve yeniliklerle kentlere model olan, birçok belediyeye danışmanlık hizmeti vererek sistemli otopark uygulamalarının hayata geçmesini sağlayan İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSPARK, otopark ve vale görevlilerine mesleki statü kazandıracak önemli bir protokole imza attı. İSPARK Genel Müdür v. Derya Atacan, UGETAM Genel Müdürü Doç. Dr. İbrahim Edin ve Otopark İşletmecileri Derneği (OİD) Genel Sekreteri Bahadır Saraç’ın imzaladığı 3’lü protokolle ilk etapta İstanbul olmak üzere diğer illerde de otopark işletmeciliği yapan kurumların çalışan otopark ve vale personellerine belge verilecek. Ayrıca yeni istihdam edilecek otopark ve vale personelleri de belgeyi almaya hak kazandıktan sonra işe başlayabilecek. İSPARK geçtiğimiz yıllarda da OİD ve diğer üyelerin de katılımıyla “Otopark Görevlisi Ulusal Meslek Standardı”nın yayınlanmasında ve ardından iki ayrı meslek kolunun oluşmasında büyük katkı sağladı.

OTOPARK GÖREVLİLERİ SINAVA GİRECEK
Otopark ve vale görevlilerini kapsayan meslek standartlarının resmi gazete ’de yayınlanması ile çalışmalarını hızla devam ettiren İSPARK, mesleki belge ile iki meslek grubunun nitelikli olarak sektöre kazandırılması amacıyla UGETAM ve Otopark İşletmecileri Derneği (OİD) ile “İş Birliği ve Münhasırlık Protokolü” imzaladı.

Birçok büyükşehir, il ve ilçe belediyesi ile özel sektörün, nitelikli otopark ve vale personel ihtiyacının karşılanarak istihdam oluşmasına katkı sağlayacak iş birliği ile bilgi, beceri ve yetkinlikler tanımlanarak başarılı olan adaylara geçerli belge verilecek. İmzalanan protokolle otopark ve vale personeli olmak isteyen adaylar yapılacak sınav ve değerlendirmenin ardından mesleki belgeyi almaya hak kazanacaklar.
 

MESLEKİ BELGE ALANLAR OTOPARK VE VALE GÖREVLİSİ OLABİLECEK
İSPARK, UGETAM ve Otopark İşletmecileri Derneği (OİD) arasında imzalanan protokolle ilk etapta İstanbul olmak üzere diğer illerde de otopark işletmeciliği yapan kurumların çalışan otopark ve vale personellerine belge verilecek. Ayrıca yeni istihdam edilecek otopark ve vale personelleri de belgeyi almaya hak kazandıktan sonra işe başlayabilecek.
Yapılan anlaşmaya göre OİD üye kuruluşlarla birlikte diğer otopark sektörünün de sürece katılmasını sağlayacak. İSPARK’ın yapacağı sınav ve eğitimlerin ardından başarılı olanlara UGETAM tarafından “Mesleki Yeterlilik Belgesi” verilecek.

“Mesleki Yeterlilik Belgesi” ile sektörün nitelikli personel ihtiyacının karşılanması, kaliteli hizmetin ve müşteri memnuniyetinin üst seviyeye çıkartılması hedefleniyor.

Hibya Haber Ajansı