news-details

Güney Kore’de virüse karşı 4 bin kişi plazma bağışlayacak

Güney Kore merkezli dini bir grup olan Shincheonji İsa Kilisesi, COVID-19 hastalığını geçirerek iyileşen 4000’den fazla kilise üyesinin yeni bir tedavi geliştirmek amacıyla kan plazmalarını bağışlamaya gönüllü olduklarını açıkladı.

Amerika'da devam eden mevcut işlemlere göre, 4000 hastanın her biri 500 ml kan bağışlarsa, bağışlanan kan miktarının tutarı yaklaşık 83 milyar dolara denk gelmektedir. Güney Kore’deki biyoeczacılık alanında faaliyet gösteren Green Cross Pharma şirketinin yetkilisi "Kan bağışlama isteği olduğunu ifade eden sadece 200 iyileşmiş hasta ile COVID-19 için ilaç geliştirmeyi hızlandırmak zordur. Shincheonji Kilisesi’ndeki iyileşen hastalardan yapılan büyük bağış, araştırma için kan eksikliği sorununu ortadan kaldıracaktır.” şeklinde ifadede bulundu.

Bu yılın ilk çeyreğinde, hızlı virüs yayılması, krizin erken belirtileri kilise üyeleri enfekte olmadan önce Çin'den gelen kalabalık ziyaretçilerde ortaya çıktığı Güney Kore Daegu'daki kilise üyelerini vurdu. Shincheonji Kilisesi'nin kurucusu Lee Man Hee, kilise üyelerine plazmayı gönüllü olarak bağışlamaları gerektiğini söyledi.

Güney Kore'deki bazı yerel yönetimler son zamanlarda, kilise üyelerinin ve hizmetlerinin tam listesini sunmadıkları ve yetkililerle işbirliği yapmadıkları iddiasıyla kiliseye karşı dava açtılar. Sağlık Bakanı Yardımcısı Kim Kang-lip “Shincheonji’nin eksik ya da değiştirilmiş belge sağladığına dair bir kanıt bulunamadı, sadece küçük farklılıklar vardı.” dedi. Shincheonji ve COVID-19 üzerinde yapılan akademik araştırmalar, kilisenin talep edildikten altı gün sonra Güney Koreli üyelerin listesini sağladığını ve hükümet listesini istediğinde kapalı tesislerin ve mülklerin dahil edilip edilmemesi gerektiğinin ilk başta belirsiz olduğunu belirtti.

Güney Kore, COVID-19 kaynaklı 12.535 doğrulanmış vaka ve 281 ölüm bildirdi.