news-details

Bilimsel eczacılığın 181.yılı kutlu olsun

Ecz. Armağan Ener, “Hep ‘Gelişen, büyüyen, hiç yaşamadığımız kadar hızla yenilenen, ön görülemeyecek boyutta bir digital dünyaya doğru yol alıyoruz’ diyorduk ki, dünyanın her yerinde insanlar arasında;  sadece mal düşünce ve bilginin değil, salgın hastalıklara neden olan mikropların, virüslerin de aynı hatta daha büyük bir hızla dolaşabileceğini, sonuçlarının da çok ağır olabileceğini hep birlikte gördük. Düşündüklerimizin, yaşadıklarımızın tersine iletişimimizi, etkileşimimizi azaltmaya, izole olmaya, sosyal mesafeyi korumaya dönük bir çaba içinde bulduk kendimizi.” dedi.

“Tarih bir kez daha ‘Her işin başı sağlık’ atasözünü doğrularcasına bizlere insanlık adına bir görev yükledi” diyen Ener, sözlerine şöyle devam etti:

Bizler tarihsel değerlerimizle, ettiğimiz yemine, etik meslek anlayışımıza bağlı, 1. Basamak Sağlık Hizmet Sunucuları olarak sağlık alanında görev alan her bir kurum, kuruluş ve bireylerle omuz omuza, tüm dünya toplumunu ailemiz kabul ederek çalışmaya, sağlık hizmetimizi her durum ve şartta sürdürmeye devam ediyoruz. Bu anlamda başta görevleri başında her türlü riski alarak canını ortaya koyan salgın hastalıklara yakalanarak hayatlarını kaybeden tüm sağlık çalışanlarımızı ve tüm insanlarımızı saygıyla rahmetle anıyorum. Bizler;  Galenos’tan, El Biruni’den bu güne mesleğimize emek vermiş tüm meslektaşlarımızın gücünü, enerjisini yanımızda duygularını yüreğimizde, verdikleri mücadelelerin sorumluluklarını omuzlarımızda hissediyoruz.”

Bu günden itibaren ‘değişen koşullardaki yaşam’ anlayışı çok farklı olacağını belirten Ener, “ Psikolojik, sosyal, ekonomik yönde yaşanacak bu farklılıklara önce kendimizi adapte edeceğiz sonra da sorumlu olduğumuz topluma yardımcı olmaya çalışacağız. Bu anlamda birliğimizi, beraberliğimizi güçlendireceğiz. Bilimsel Eczacılığın 181. yılına ulaşmasının anlamlı gururunu yaşarken, nice 14 Mayıs’ları sağlık ve mutluluk içinde kutlamayı diliyorum.” diye belirtti.


Hibya Haber Ajansı