news-details

Maske zorunluluğu, online alışverişte medikal maske satışlarını patlattı

Koronavirüs önlemleri kapsamında getirilen maske takma zorunluluğu, online alışverişte medikal maske satışlarını ilk sıralara yükseltti. Maske takma zorunluluğuna uymayanlara uygulanacak 900 TL para cezası da satışları tetikledi. Pandemi dolayısıyla evde geçirilen süre içerisinde ihtiyaç duyulan her türlü ürünü hızlı teslimat politikasıyla evlere ulaştıran nalburdayim.com verilerine göre, medikal maske satışları, getirilen zorunlulukla yüzde 40 oranında artış gösterdi. Platformda sadece 3 günde 50 bin paket maske satışı gerçekleştirildi. Satışlarda ilk sırada Ankara yer aldı. Onu, sırasıyla Bursa, İzmir, Istanbul izledi.

Pandemi sürecinde ürün skalasına eklediği yaşamın her noktasına dokunan ürünlerle adından söz ettiren Türkiye’nin nöbetçi nalburu nalburdayim.com, koronavirüs sürecinde satışa sunduğu ateş ölçer, eldiven, dezenfektan, solunum cihazı ve maske gibi sağlık ürünleriyle de tüketici ağını genişletiyor. Binlerce ürünü tüketici ile buluşturan platform, getirilen meske zorunluluğu ile maske satışlarında yüzde 40 artış elde etti.

nalburdayim.com olarak pandemi sürecinde ürün skalasına nalbur ürünleri dışında gündelik hayatın tamamlayıcısı olan ürün gruplarıyla birlikte sağlık ürünlerini de eklediklerini, bu sayede Türkiye çapında her eve girdiklerini hatırlatan nalburdayim.com Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Bük, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu.

Sadece maske satışı değil, sosyal sorumluluk projesi

“Yapı sektörünün 30 yıllık köklü kuruluşu Neyzen Yapı Market’in dijitaldeki gücü olarak bu süreçte tüketicilerin en çok ihtiyaç duyacakları ürünleri platformumuza ekledik. Geçtiğimiz hafta getirilen meske zorunluluğuyla zaten satışta olan medikal maske çeşitlerimizin satışında yüzde 40 oranında bir artış yaşandı. Sadece 3 günde 50 bin paket medikal maske satışı gerçekleştirdik. Siparişler artarak devam ediyor. Maske satışını, ticari faydadan ziyade bir nevi sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Bu nedenle medikal maske çeşitlerimizi, piyasadaki fiyatlara oranla çok daha uygun fiyatlarla tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Ürünlerimiz piyasadaki fiyatların çok altında olmasına rağmen, üstün kalitesiyle de dikkat çekiyor.”

Hibya Haber Ajansı