news-details

GoDaddy, küçük işletmelerin dijital varlıklarını iyileştirebilmesine yönelik ipuçları paylaştı

Farklı iş hedeflerine yönelik, çeşitli dijital ürünler sunan GoDaddy, bu zorlu dönemde küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin dijital varlıklarını iyileştirmelerine ve işlerini büyütmelerine yardımcı olacak üç ipucu paylaştı.

 

Dünyanın dört bir yanındaki girişimcilerin online dünyada başarılı olması için gerekli araç ve yardımı sunan GoDaddy, Türkiye’deki küçük işletme sahibi ve girişimcilerin 2020’nin ikinci yarısında dijital kimliklerini iyileştirmelerine ve geliştirmelerine yardımcı olacak üç ipucu paylaştı. Pandemi süresince Türkiye’deki pek çok kişinin çeşitli aktiviteleri internet üzerinden gerçekleştirmeye başlamasıyla artan internet kullanımıyla birlikte küçük işletme ve girişimcilerin internette görünür olmasının önemi de arttı.

 

GoDaddy Türkiye, MENA ve Güney Afrika Kıdemli Bölge Direktörü Selina Bieber konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Hep birlikte ‘yeni normal’e uyum sağlamaya çalışırken teknoloji ve internetin hem kişisel hem de profesyonel hayatlarımızda önemli yere sahip olmaya devam edeceğini öngörüyoruz. Her gün daha fazla tüketici online dünyaya yöneliyor ve küçük işletmeler ile girişimcilerin bir dijital varlığa sahip olması, benzer işletmeler ve rakipleri arasında görünürlük kazanması artık daha da önemli. GoDaddy olarak online dünyada başarılı olmak için bir web sitesine sahip olmaktan daha fazlasının gerekli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, müşterilerimizin online dünyada varlıklarını oluşturmalarına ve işlerini büyütmelerine yardımcı olmak amacıyla içeriğinde Hazır Web Sitesi, online pazarlama araçları, arama motoru optimizasyonu ve e-posta gibi özelliklerin de bulunduğu Web Siteleri + Pazarlama Araçları ürünümüzü geliştirdik.”

 

GoDaddy’nin Türkiye’deki küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin dijital varlıklarını geliştirmelerine yardımcı olmaya yönelik paylaştığı ipuçları şöyle:

 

  • Sosyal medyanın avantajlarından faydalanın

Sosyal medya, işletmelere müşterileriyle yakından iletişim kurma fırsatını sunduğu için online pazarlama alanında etkili bir araçtır. Buna ek olarak, sosyal medya platformları işletmelerin daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için uygun maliyetli reklam araçları da sunuyor. GoDaddy Web Siteleri + Pazarlama Araçları gibi araçlar işletmelerin farklı platformlar arasında gidip gelmelerine gerek kalmadan sosyal medya hesaplarını oluşturmalarını ve yönetmelerini sağlıyor. Sosyal medya platformları aynı zamanda daha güçlü ilişkiler kurulması konusunda işletmelerin kitleleriyle etkileşim kurmasına da yardımcı oluyor.

 

  • Görünür ve güvenilir olun

We Are Social verilerine göre Türkiye’deki 62 milyon internet kullanıcısının yüzde 81’i internette ürün araması yapıyor. İnternet kullanıcılarının yüzde 43’ü ise organik aramalar üzerinden yeni işletmeler keşfediyor. Küçük işletme sahipleri ve girişimciler web sitelerini arama motorları için optimize ederek arama sonuçlarında daha üst sıralara yükselme fırsatını yakalayabilirler. Bu sayede internette sundukları ürün ve hizmetler için arama yapanlara daha görünür olabilirler. Web sitelerinin kurulum ve optimizasyon sürecinde kullanıcıların Google’ın 2018’den bu yana SSL sertifikası olmayan web sitelerini “Güvenli Değil” olarak işaretlediğini de unutmamaları gerekiyor. Güven oluşturulması söz konusu olduğunda online gizlilik ve güvenlik önemli konular olmaya devam edecek. Bu nedenle işletmelerin ziyaretçilerine güvenli bir web siteleri olduğunu göstermeleri gerekiyor. Güvenlik konusunda ihtiyacınız ne olursa olsun GoDaddy’nin Web Güvenliği çözümleri online varlığınızı güvence altına almanıza yardımcı olabilir.

 

  • E-ticaret büyümeye devam edecek

We Are Social verilerine göre Türkiye’deki internet kullanıcılarının yüzde 84’ü internette ürün veya hizmet araması yapmalarının ardından online mağazaları ziyaret ediyor. Sosyal mesafe önlemleri başladığından bu yana özellikle perakende sektöründe olmak üzere internet satışları oldukça arttı. E-ticaret sektöründeki büyümenin devam etmesi beklenirken küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin de bu opsiyonu değerlendirmeleri, kendilerine uygun olup olmadığını tartmaları faydalı olabilir. Örneğin, GoDaddy’nin WordPress E-ticaret planında geniş çapta kullanılan, popüler WooCommerce eklentisi yüklü geliyor ve kullanıcılar kolayca satış yapmaya başlayabiliyor.

 

GoDaddy, küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin bu ipuçlarını kendi iş ihtiyaçları ve hedefleri doğrultusunda değerlendirmesi gerektiğini de vurguladı. Örneğin, bazı işletmeler için online satış yapmaya başlamak kârlı bir adım olabilecekken, bir diğer işletmenin fiziksel mağazasına trafik çekmesi onun için daha avantajlı olabilir. GoDaddy, bu nedenle farklı ihtiyaçları karşılayacak, farklı ve çeşitli ürünler sunmaya odaklanıyor.

 

GoDaddy, Türkiye’deki küçük işletmeler için online varlıklarını oluşturmalarını sağlayacak, kolay kullanılabilir ve uygun maliyetli dijital araçlar sunuyor. Ürün ve hizmetleri arasında alan adı kaydı ve Hazır Web Sitesi’nin (eski adıyla Web Sitesi Mimarı) yanı sıra hosting, Yönetilebilir WordPress, online güvenlik, online pazarlama ile e-posta ve Office üretkenlik araçları yer alıyor. Daha fazla bilgi için https://tr.godaddy.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Küçük işletme sahipleri ve girişimciler pandemi sürecinde ‘yeni normal’e alışmaya çalışırken GoDaddy telefon ve canlı sohbet üzerinden Destek Ekibi ile kişisel destek sunmaya devam ediyor. Bu zorlu zamanlara nasıl adapte olabileceğinize ve GoDaddy’nin size nasıl destek sağlayabileceğine dair bilgilere ulaşmak için https://tr.godaddy.com/open-we-stand/what-godaddy-is-doing ve https://tr.godaddy.com/open-we-stand adreslerini ziyaret edebilirsiniz.


Hibya Haber Ajansı