news-details

Pandemi yabancı yatırımcıyı durduramadı

Avrupa’nın Sağlıklı Yaşam Laboratuvarı Synevo Bodrum’da açıldı

 

Uluslararası laboratuvar zinciri olan Synevo, tüm dünyayı etkisi altına alan küresel pandemi döneminde Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Çoğunluk hissesi bir hayır kurumuna ait olan Medicover bağışlanan Medicover Holding bünyesindeki ‘Synevo’, İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra Türkiye’nin 4. farklı şehrinde 5. laboratuvarı ve 11. hizmet noktasını Bodrum’da açtı.

 

Sunuculuğunu oyuncu Barış Hayta’nın üstlendiği açılış törenine Synevo Genel Müdürü Gürkan Gelibolu, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, Gazeteci Ayşe Arman, Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı İbrahim Akkaya, yönetim kurulu üyeleri Ülker İnan ve Yılmaz Algül ile birlikte yaklaşık 200 seçkin davetli katıldı. Açılışta gazeteci Ayşe Arman'ın rengarenk ‘İyilik Kolyeleri Sakajewa’ katılımcıların boynunu süslerken, Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı ile işbirliği yapan Synevo, vakfın öğrencilerinin hazırladıkları seramik tabakları günün anısına katılımcılara hediye olarak verdi.

 

ALMANYA’DAKİ STANDARTLAR UYGULANDI

“Sağlıklı yaşam ve sağlık turizmi bakımından Bodrum yüksek potansiyele sahip. Synevo Bodrum laboratuvarı, Bodrum'un sağlıklı yaşam ve sağlık turizm merkezine dönüşmesine önemli katkı sağlayacak” diyen Synevo Genel Müdürü Gürkan Gelibolu, Bodrumluların sağlıklı yaşam testleri için artık büyük şehirlere gitmek zorunda kalmayacağını, Bodrum ve çevresinde yaşayanların 5 bin farklı testi tek bir sağlık hizmet sunucusunda yaptırabilme imkanına kavuştuğunu belirtti.

 

EVDE, OTELDE, MARİNADA KAN ALMA HİZMETİ

Synevo Laboratuvarı Dünya Başkanı ve Medicover Holding İcra Kurulu Üyesi Benedikt Von Braunmuehl'nin de çok istemesine rağmen salgın nedeniyle açılışa gelemediğini anlatan Gelibolu, "Pandemi döneminde şirket dünyadaki tüm yatırım projelerini askıya aldığı halde Türkiye’ye olan inancıyla Bodrum projemizin devamı için özel izin verdi. Benedikt Von Braunmuehl, Türkiye'yi her zaman desteklemekte ve Synevo'nun Türkiye'deki gelişiminden de son derece memnun olduğunu her fırsatta ifade etmektedir. Böyle bir dönemde laboratuvar kategorisinde yüksek oranda bir yatırım yapıldı. Bir Avrupa laboratuvar zinciri olan Synevo, kurduğu tüm laboratuvarlarında Almanya’daki standartları oluşturmaya maksimum özen gösteriyor. Bebek ve aile dostu, hekim muayanehanelerine yakın, iş yeri, ev, otel ve marinadan örnek alınabilecek şekilde tasarlanan donanımlı laboratuvara Berlin laboratuvarındaki standartların aynısı uygulandı. Synevo özellikle Sağlıklı Yaşam Tarzı, Kişiselleştirilmiş Koruyucu ve Önleyici Sağlık alanındaki ileri diagnostik testleriyle öne çıkmaktadır. Örneğin vücut ağırlığımızın yüzde 3'üne karşılık gelen 2-3 kg. ağırlığında tüm vücudumuzu kaplayan binlerce farklı tür bakteri ve mantardan oluşan yeni keşfedilen organımız mikrobiyotayı, bağırsak sağlığı testlerimizle keşfediyoruz. Mikrobiyom testleriyle ‘Bağırsak-Beyin’, ‘Bağırsak-Bağışıklık Sistemi’ gibi sistemler arasındaki etkileşimlerin sağlığımız üzerindeki önemli etkilerini ortaya çıkarıyoruz. Bu gibi yeni gelişmekte olan testler sayesinde teşhis koyulamamış pek çok kronik rahatsızlık artık teşhis ve tedavi edilebilmektedir.” dedi.

 

SAĞLIK YATIRIMLARINA DESTEK

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise Bodrum’a yapılan her türlü sağlık kuruluşu yatırımlarına önemli destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirterek şunları söyledi: “Dünya çapında önemli işler yapan bu grubun Bodrum’da var olması, bizim için çok önemli. Böyle bir yatırımı buraya getirdiği için Synevo Genel Müdürü Gürkan Gelibolu’nun şahsında Medicover grubuna da şükran ve minnetlerimi sunuyorum.”

 

İYİLİKLER BODRUM’DA BULUŞTU

Gazeteci Ayşe Arman ise ‘İyilik bulaşıcıdır’ diyerek, ‘İyilik Kolyeleri Sakajewa’nın projesinin hayatlara nasıl dokunduğunu anlattı. Arman; “Hep yazıyorum ve söylüyorum, iyilik bulaşıcıdır diye. Küçük küçük halka halka bulaşıyor. Ben de bunu 2.5 sene içerisinde bu kolyeler sayesinde gördüm. Burada da ‘Synevo’ ile ‘İyilik Kolyeleri Sakajewa’ iş işbirliği yaptı. Bu iş birliğinden de son derece mutluyum çünkü bu birliktelik sayesinde yine hayatlara dokunacağız” dedi.

 

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Başkanı İbrahim Akkaya ise modern insanın sağlıklı kalabilmek için önemli sağlık altyapılarına ihtiyaç duyduğunu ifade ederek “Bodrum olarak, en tepelerde yer alan bir kent olarak kendisini ispat etmiş bir sağlık kurumuna sahibiz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki hem ticaret yapacaksınız, hem de toplumun örgütlenmesinde katkılarınız olacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından merkezin açılışı sosyal mesafe kurallarına uyularak yapıldı.


Hibya Haber Ajansı