news-details

AB'den Apple Store ve Apple Pay'e rekabet soruşturması

Avrupa Birliği, Apple'a karşı iki yeni soruşturma başlattı. Avrupa Komisyonu, ABD'li teknoloji devi Apple'ın sanal mağazası App Store ile cep telefonu ile ödeme yapma imkanı sunan Apple Pay adlı uygulamalarına rekabet kurallarına aykırı davranıp davranmadığını incelemek üzere iki ayrı incelemeye karar verdi.


Avrupa Komisyonu'nun rekabetten sorumlu üyesi Margrete Vestager, Apple'ın Apple Pay uygulamasını sadece iPhone kullanıcılarına sunduğunu ve Apple Pay'in işletmelerin uygulamaları ve internet sitelerinde nasıl kullanılacağına karar verdiğini belirtti.


Vestager, Apple'ın önlemlerinin müşterilerin seçme ve rekabetçi fiyatlardan faydalanma haklarını engellememesi gerektiğini vurguladı.


App Store ile ilgili inceleme rakip kuruluşlar olan Spotify ve Rakuten'in Apple'ın geliştiricilerden yüzde 30 komisyon aldığı yönündeki şikayetler üzerine başlatıldı. Spotify, Apple'ın bu uygulamayla seçme hakkını sınırlandırdığını ve rekabeti bozduğunu savunuyor.


Apple ise bazı şirketlerin temelsiz argümanlarla şikayette bulunduklarını ileri sürerek Avrupa Birliği otoritelerini ise bu şirketleri dinleyerek hareket etmekle suçladı.
 

Hibya Haber Ajansı