news-details

Teknopark İstanbul kuluçka merkezi Rejenerasyon-20 projesiyle İSTKA’dan destek almaya hak kazandı

Teknopark İstanbul’un Kuluçka Merkezi Cube Incubation İstanbul Kalkınma Ajansı’nın COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında “Girişimcilik Ekosistemi Yenilenme Projesi: Rejenerasyon-20” ile destek almaya hak kazandı. Rejenerasyon-20 projesiyle COVID-19 salgınının ülke ekonomisine negatif etkilerinin azaltılmasına yönelik girişimcilerin hayata geçireceği yenilikçi uygulamalar desteklenerek toplumun girişim ekosisteminin katkılarıyla güçlenmesi sağlanacak. Destekten 30 girişimin yararlanması hedefleniyor. Ülkemizin COVID-19’la mücadelesinde kritik projelerle ön plana çıkan girişim ekosisteminin yeniden yapılanmasını kapsayan “Rejenerasyon-20” projesiyle girişimciler; evde yaşamın iyileştirilmesi, uzaktan çalışmanın verimli ve uygulamada kolay hale getirilmesi, erişim/lojistik sorunlarının çözümüne yeni bir soluk getirilmesi ve toplumu rahatlatacak sosyal projelerin hayata geçirilmesi için desteklenecek.

Rejenerasyon-20 projesi ile birlikte erken aşamadaki girişimlere dijital hızlandırma, ürünleştirme aşamasındaki girişimlere danışmanlık programı verilecek. Ayrıca, ekosistemdeki soru ve sorunlara yanıt niteliğinde içeriklerden oluşacak video portalında 100 video ile 1000’i aşkın girişimciye ulaşılması hedefleniyor. Projeyle ülkemizdeki nitelikli Ar-Ge mühendislerinin de girişimler bünyesinde istihdam edilmesi planlanıyor.

"Ülkemizdeki sosyal ve ekonomik gelişimin yapı taşları olan girişimcilerin desteklenmesi aracılığıyla ekonomimize katkı sağlamak, salgının yarattığı etkileri azaltmak ve yeniden adaptasyonu sağlamak için kurguladığımız bu proje ile; girişimlerimizin sorunlara çözüm niteliğinde ürünler çıkarmalarını sağlayacağız.” diyen Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu: “Destekten yararlanacak girişimcilerimiz kalıcı, uygulanabilir, çağdaş metotlara dayanan destek mekanizmalarıyla projelerini başarıyla hayata geçirecekler. Rejenerasyon-20 ile girişimcilik ekosistemimizdeki başarılı genç beyinlerimizin uluslararası arenada rekabet eden ürünler ve uygulamalar hayata geçireceğine inanıyoruz. Teknopark İstanbul olarak kuluçka merkezimizi uluslararası bir merkez haline getirmek ve girişimcilerimizi uluslararası standartlarda hizmetler/imkanlar sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Biz yenilikçi girişimleri her zaman desteklemeye devam edeceğiz” diyor.

Girişimcilik Ekosistemi Yenilenme Projesi: Rejenerasyon-20” kapsamında; Türkiye’de üretilen yerli ürünlerle ülkemizden başlayarak dünyaya açılan, salgının olumsuz etkilerini ortadan kaldıran projelerin desteklenmesi, gelecek vadeden girişimlere can suyu destek mekanizmasının kurulması hedefleniyor. Uluslararasılaşma kapsamında ithalatta düşüş sağlanarak ihracatta artışa katkı sunulması da amaçlanan projenin bir diğer hedefi ise sosyal girişimlerin ortaya çıkarılması, toplumun rahatlatılarak birliktelik ruhuna destek olunması ve dayanışma kültürünün desteklenmesi.

Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi ayrıca projenin uygulanmasından sonra bu süreçleri orta uzun vadede kalıcı hale getirerek aşağıdaki makro ilkelerin hayata geçirmeyi istiyor;

  • Girişimlerin, dijitalleşerek işbirliğine dayalı bir şekilde çalışmalar yürütmeye devam etmesini sağlamak
  • Sosyal işbirliğine dayalı daha geniş ekosistemler oluşturmak.
  • Çevik, elastik, dijital işyeri modelleri kullanmak işin niteliğine ve türüne ve gerekli ilgili becerilere bağlı olarak evden ve ofisten çalışmanın en iyi kombinasyonunu sağlamak.
  • Teknoloji destekli uygulamalar geliştirilmesine yardımcı olarak, fiziksel süreçler üzerindeki baskıyı azaltmak için değer odaklı, proaktif girişimler ortaya çıkartılmasına destek olmak.

Teknopark İstanbul Türkiye’nin AR-GE üssü olma amacıyla çıktığı yolda bugün; 95’i aşkın girişimci grubuna ve aralarında; Aselsan, TUSAŞ, TEI, Roketsan, STM, BMC Power, Aspilsan, Vestel Savunma, Yaltes, C-Tech, Altınay Havacılık, Pavotek, Femsan, Armelsan, Kale Havacılık, Figes gibi firmaların yer aldığı 320’yi aşkın şirkete ev sahipliği yapıyor.

Hibya Haber Ajansı