news-details

Lexus 2021 tasarım ödülleri başvuruları’nı almaya başladı

Lexus, geleceğin tasarımcılarını desteklemek adına düzenlediği Lexus Tasarım Ödülleri’nde 2021 başvurularını kabul etmeye başladı. Pandemi sebebiyle 2020 Tasarım Ödülleri’nin sonuçları 1 Eylül tarihinde açıklanırken, şimdiden 9. Kez düzenlenecek ödüller için tasarımcıların özgün eserleri bekleniyor.

Ödüller, bir kez daha dünyanın dört bir yanından yaratıcı yetenekleri bir araya getirerek en iyileri ortaya çıkaracak.

Tasarımın dünyayı değiştirecek gücü olduğuna inanan Lexus, aynı zamanda bunun insanların yaşamlarını iyileştirecek fikirlere ilham vereceğini düşünüyor. Her katılımcıdan tasarımlarını “İhtiyaçları Önceden Bilmek,” Yenilikçilik”, ve “Cazibe” olmak üzere Lexus markasının üç ana prensibiyle birleştirmesi bekleniyor.

2021 ödülleri için sonbaharda açıklanacak jüri üyeleri; tasarımcılar, akademisyenler ve yorumculardan oluşacak. Tüm katılımcılar arasından altı finalist belirlenecek ve fikirlerinin prototipe çevrilmesi adına bütçe desteği sağlanacak. Prototip üretme aşamasında ise finalistler dünya çapında tanınan tasarımcılardan mentörlük alacak. Ardından finalistler arasından Grand Prix kazananı açıklanacak.

Lexus Tasarım Ödülleri her zaman olduğu gibi tüm yetişkin tasarım profesyonellerine, öğrencilere ve tasarım tutkunlarına açık olarak gerçekleştirilecek. 2021 yılında da başvurular arasında endüstriyel tasarımdan, mimariye, teknolojiye, modaya, mühendisliğe ve iç mekan tasarımlarına kadar geniş bir yelpaze olması bekleniyor. Başvurular 11 Ekim 2020 tarihine kadar kabul edilecek.


Hibya Haber Ajansı