news-details

İsveç bağımsız corona komisyonu kurulmasına kararlaştırdı

Dış haberler, 30 Haziran (HİBYA) – İsveç Hükümeti bağımsız corona komisyonu kurulmasına karar verdi. Komisyonun açıklandığı basın toplantısına Başbakan Stefan Löfven’in yanısıra, Başbakan Yardımcısı İsebella Lövin ile Sosyal İşler Bakanı Lena Hallengren de katıldı.

Başbakan Stefan Löfven tarafından kurulmasına karar verildiği açıklanan  corona komisyonu hükümet, kurumlar, bölgeler ve belediyelerin eylemlerinin yanı sıra AB, uluslararası organlar ve komşu ülkelerle gerçekleşen işbirliğini değerlendirecek. Komisyon ayrıca, Devlet Daireleri ve Hükümet arasındaki kriz yönetimi ile iletişimin nasıl çalıştığını değerlendirecek.

Hukukçu Avukat Mats Melin’in başkanlık edeceği komisyonda siyaset bilimi ve ekonomi alanlarındaki yetkin uzmanların yanısıra sağlık hizmetleri ve belediyelerin temsilcileri de yer alacak.

Komisyon inceleme sonuçlarını 28 Şubat 2022'de sonuçlandırılacak. Ancak bu yıl en geç 30 Kasım'a kadar yaşlı bakım evlerindeki yüksek corona ölümleri konusunda bir ön rapor sonacak. İkinci bir ara rapor ise 2021 sonbaharında açıkanacak.


Hibya Haber Ajansı