news-details

Scratch Cup 2021 başvuruları başladı, çocuklar ‘yeni normalde hayallerindeki Dünya’ için kodlayacaklar

QNB Finansbank, 2015 yılından bu yana öncülüğünü üstlendiği kodlama eğitimlerini bu yıl da Habitat Derneği ile “Minik Eller Kod Yazıyor” projesi ile sürdürüyor. COVID-19 pandemisi nedeniyle online platforma taşınan Scratch eğitimleri, tüm Türkiye’deki 8-14 yaş arası çocuklara www.minikellerkodyaziyor.com web sitesi üzerinden ücretsiz olarak veriliyor. Bununla paralel olarak geçtiğimiz yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenen Scratch Cup kodlama yarışmasının ikincisi için de başvurular başladı. Başvurular 30 Kasım 2020 tarihine kadar devam edecek. Çocuklar bu defa ‘Dünya’nın sorunlarına çözüm bulmak’ için ‘yeni normalde’ hayallerindeki Dünya için kodlayacaklar.

 

QNB Finansbank, çocuk ve genç odaklı ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Kurumsal Sosyal Sorumluluk Platformu çatısı altında hayata geçirdiği ‘Minik Eller Kod Yazıyor Projesi’ kapsamında verilen kodlama eğitimlerini ücretsiz olarak tüm Türkiye’de çocukların kullanımına açtı. Ayrıca bu yıl ikincisi düzenlenecek Scratch Cup 2021’in başvuruları www.minikellerkodyaziyor.com üzerinden başladı. Başvurular, 30 Kasım 2020 tarihine dek devam edecek.

 

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek yarışmaya 8-14 yaş arası öğrenciler, Dünya’nın sorunlarına çözüm bulmak için kodlayacaklar. ‘Yeni Normal’de hayallerindeki Dünya nasıl’ sorusu yöneltilen çocuklar, kendi yazdıkları oyunlarla Dünya’nın sorunlarına çözüm bulmaya çalışacaklar.

 

Çocukların iki ya da üç kişilik takımlar halinde katılabilecekleri yarışma için başvurular öğretmenleri tarafından yapılabiliyor. Finalinin Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirilecek bir organizasyon ve jüri değerlendirmeleri ile yapılacak yarışmada çocuklar, yeni normalde nasıl bir Dünya hayal ettiklerini kendi yazdıkları oyunlarla anlatacaklar.

 

Kodlama eğitimleri hakkında detaylı bilgi almak ve yarışmaya katılmak isteyen öğretmen ve öğrenciler, www.minikellerkodyaziyor.com adresinden detaylı bilgiye sahip olabilir ve başvurularını 30 Kasım 2020 tarihine kadar gerçekleştirebilirler.


Hibya Haber Ajansı