news-details

EY Türkiye ve Microsoft’tan güvenli uzaktan çalışmaya destek için iş birliği

Microsoft ve EY (Ernst & Young) Türkiye, farklı sektörlerden ve farklı ölçeklerden şirketlerin COVID-19 pandemisi sonucu yaygınlaşan uzaktan çalışma uygulamaları nedeniyle artan siber riskleri ve teknolojik çözüm ihtiyaçlarına yönelik iş birliği yaptı. İş birliği kapsamında geliştirilen Güvenli Uzaktan Çalışma Paketi ile şirketlerin iş sürekliliklerinin korunması ve şirketlere farklı sektörel gereksinimlere uygun olarak esneklik, çeviklik ve verimlilik kazandırılması hedefleniyor.

 

Uluslararası danışmanlık ve denetim şirketi EY (Ernst & Young) ve Microsoft, şirketlerin COVID-19 pandemisinin etkisiyle yaygınlaşan uzaktan çalışma süreçlerinde karşı karşıya kaldıkları siber risklere ve teknoloji çözümlerine olan ihtiyaçlarına yönelik olarak iş birliği yaptı. Bu kapsamda geliştirilen Güvenli Uzaktan Çalışma Paketi ile şirketlerin iş sürekliliklerinin korunması ve şirketlere farklı sektörel gereksinimlere uygun olarak esneklik, çeviklik ve verimlilik kazandırılması hedefleniyor.

 

Paket ana hatlarıyla; şirketlere özgü uzaktan çalışma ihtiyaçlarının ve desteklenecek faaliyetlerin belirlenmesini, uzaktan çalışma teknolojilerinin kurulumu ve uyarlanmasını, kurulumu yapılan teknolojilerin siber risklere karşı dayanıklı olması için gerekli teknik ya da idari önlemlerin tasarlanması ve uygulanmasına destek verilmesini, uzak çalışma ortamlarının şubeler, bölge ofisleri, saha temsilcileri ve farklı coğrafyalar gibi daha geniş çalışan kitlelere yaygınlaştırılmasını ve bununla birlikte ortaya çıkabilecek ek teknoloji gereksinimlerinin belirlenmesini içeriyor. Paket detaylarına buradan ulaşılabilir.

 

EY Türkiye Şirket Ortağı ve Siber Güvenlik Hizmetleri Lideri Ümit Yalçın Şen, iş birliği ile ilgili olarak, “İçinde bulunduğumuz ve belirsizlikler barındıran zamanlarda, kurumların olabildiğince faaliyetlerini devam ettirmesi gerekiyor. Salgın, bazı faaliyetleri sekteye uğratmış olsa da, birçok kurum uzaktan çalışmaya, evden çalışmaya geçmiş durumda. Bu doğrultuda EY Türkiye ve Microsoft olarak uzaktan çalışmaya geçişin planlanmasından bunun kurum içinde güvenli bir şekilde yaygınlaştırılması aşamasına kadar bir destek paketi oluşturduk. İş sürekliliğinin korunmasını merkezine alan paketimiz, şirketlerin bu dönemde ihtiyaç duyduğu esnekliği ve direnci sağlayarak iş hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak” dedi.

 

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Berna Yıldız da konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Daha önce benzerini görmediğimiz şu dönemde şirketler, en az zararla ve kesintisiz olarak faaliyetlerine devam etmeyi hedefliyorlar. Şimdi daha da artan ve yaygınlaşan uzaktan çalışma sisteminde her şirketin güvenlik konusunda farklı ihtiyaçları doğmaya başladı. Bazı şirketler tamamen evden çalışabilirken, bazı şirketler ise saha operasyonlarını olduğu gibi sürdürüyor. Biz de Microsoft olarak, daha fazlasını başarmaları için bireylere ve kurumlara güç katma misyonumuz doğrultusunda, uzaktan çalışma konusunda şirketlere yol gösteriyoruz. İş sürekliliğini güvenli hale getiren iş birlikleri yapmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda, EY Türkiye ile kapsamlı bir paket hazırladık. Güvenli Uzaktan Çalışma Paketi ile şirketlere, kurulum adaptasyon konularını da içeren güvenlik odaklı bir yol haritası sunuyoruz. Bu dönemde artan ve çeşitlenen siber ataklara karşı yenilikçi, gelişmiş ve özelleştirilmiş hizmetlerimizle şirketlerin yanındayız.”

 

Güvenli Uzaktan Çalışma Paketi Kapsamında Sunulan Hizmetler

 

Uzaktan Çalışma Geçiş Hazırlığı

Uzak çalışma ihtiyaçlarının analizi, hedef ve yönteminin belirlenmesine destek; önceliklendirme ve pilot uygulama (faaliyet, süreç, organizasyon, bölge, vb.) seçimi; uzak çalışma senaryolarının hazırlanması ve mutabakatı; Microsoft uzak çalışma teknolojileri ve ihtiyaç eşleştirmesi; uzaktan çalışma ön teknoloji ve siber risk analizi.

 

Uzaktan Çalışma Teknoloji Hızlı Kurulum ve Uyarlama

MS Teams ve/veya MS Virtual Desktop Infrastructure için hızlı kurulum ve uyarlama; devreye alma ve adaptasyon desteği; son kullanıcı, yönetici (admin) eğitimleri.

 

Uzaktan Çalışma Teknoloji ve Siber Risk Yönetimi

Uzak çalışma teknolojilerinin devreye alınması öncesi/sonrası güvelik analizleri; güvenli uzak çalışma mimarisi; sızma ve zafiyet testi; konfigürasyon güvenliği; yük/performans testleri; ilave idari ve teknik kontrollerin devreye alınması; teknoloji, siber güvenlik ve veri güvenliği mevzuatları uyarınca uyum aksiyonları.

 

Uzaktan Çalışma Teknoloji ve Süreç Yaygınlaştırma

Uzak çalışma altyapısına geçiş sonrası ilave teknoloji ihtiyaçlarının belirlenmesi ve yol haritasının belirlenmesiyeni teknoloji mimarisi için geçiş desteği; ilave MS çözümlerinin kurulumu ve uyarlanması; düzenli teknoloji ve risk analizleri.

 


Hibya Haber Ajansı