news-details

Elektrikli Mercedes’lerin aküsünü Çinli Farasis üretecek

Alman otomobil üreticisi Daimler, Çinli otomobil aküsü imalatçısı Farasis ile ortak yatırım kararı aldığını açıkladı. Daimler, Çin otomobil akü hücresi üreticisi Farasis Energy ile ortaklık yaparak kendi elektrikli araç modelleri için de ikmal güvencesi elde etmiş olacak. Dolayısıyla bu yatırım ve ortaklık stratejik bir anlam da ifade ediyor. Böylece Çinli üretici, esas markası Mercedes-Benz olan Daimler için bir güvence ve Farasis için de yeni bir kapasite planlaması için tam bir garanti oluşturacak. Anlaşmanın ardından Farasis, Mercedes-Benz’in elektrikli modellerine öncelikli olarak ikmal yapacak. Daimler de Farasis’te iş süreçlerini kontrol edecek bir gözlemci gönderecek.
 
Daimler, Farasis ile oluşturduğu bu ortaklığı bir dönüm noktası olarak görüyor; çünkü tüm Mercedes-Benz filosu en geç 2039 yılından itibaren tümüyle karbonsuz yani elektrik enerjili olacak ve ilk üretim de 2022’den itibaren başlanacak. Böyle bir Çin-Almanya ortaklığının Çin piyasasının inovasyon üretici gücüyle beslenerek klasik Alman otomobil endüstrisini yeni bir döneme taşıması umuluyor.
 
Öte yandan, şimdiye değin üretimini Çin ile kısıtlamış bulunan Farasis için de üretim etkinliğini Almanya’ya yayma ve bu ülkede 2 bin kişilik bir istihdam olanağı bulma fırsatı doğmuş bulunuyor.

 


Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı