news-details

Mey Diageo tedarik zinciri direktörü Kürşat Apan oldu

Faaliyete geçtiği 2004 yılından bu yana Türkiye’nin yatırım, istihdam ve ihracat alanlarında lider alkollü içki firması Mey Diageo’nun Tedarik Zinciri Direktörlüğü’ne Kürşat Apan atandı.

 

Türkiye genelindeki dokuz fabrikası, ayrıcalıklı markaları ve satış ekipleri dahil 1100 çalışanıyla Türkiye’nin en büyük tüketim ürünleri şirketleri arasında yer alanMey Diageo’nun Tedarik Zinciri Direktörü Kürşat Apan oldu.

 

ODTÜ Endüstri Mühendisliği’nden 1996 yılında mezun olan Kürşat Apan, Florida Üniversitesi’nde Sistem Mühendisliği üzerine yüksek lisans yaptı. 2010 yılında da Sabancı Üniversitesi’nde Executive MBA programını tamamladı.

 

Profesyonel hayata 2000 yılında Danone’da fabrikalardan sorumlu Finansal Kontrolör olarak adım atan Apan, sonrasında Ankara Fabrika Müdürü olarak iki yıl görev yaptı. 2004 yılında Pepsico’da göreve başlayan Apan, buradaki kariyeri boyunca İzmir Fabrika Müdürlüğü, Planlama ve Lojistik Müdürlüğü, Satınalma Verimlilik Müdürlüğü pozisyonlarında görev aldı. 2011 yılında Yıldız Holding’te Uluslararası Operasyonlar Tedarik Zinciri Direktörü olarak görev alan Apan, 2013- 2016 yılları arasında holding bünyesinde Kıdemli İçecek Grubu Direktörlüğü ve Üretim &Tedarik Zinciri Genel Müdürlüğü görevlerini üstlendi.

 

2016 yılında DyDo İçecek’e Türkiye Üretim ve Tedarik Zinciri Genel Müdürü olarak katılan Apan, sonrasında Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür (COO) görevinin yanı sıra yönetim kurulu üyeliğini eş zamanlı olarak yürüttü. Apan 2019 yılından bu yana Nestlé Waters’ta İş Geliştirme Direktörü ve Ev ve Ofis Kanalı Satış Direktörü olarak görev yaptı.

 

Kürşat Apan, 2014-2019 yılları arasında Ambalajlı Su Üreticileri Derneği ve Meşrubatçılar Derneği yönetim kurullarında yer aldı, her iki kurumda da başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 2019 yılından itibaren Türkiye Gıda Federasyonu’nda ve Çevko Vakfı’nda yönetim kurulu üyesi olarak çalışmaya devam ediyor.


Hibya Haber Ajansı