news-details

Agrivirtual-Tarım ve hayvancılık sanal fuarı kapılarını ziyaretçilerine açıyor

Dünyada tarım ve hayvancılık makinaları sektöründe ilk sanal fuar olma özelliğini taşıyan AgriVirtual-Tarım ve Hayvancılık Makineleri Sanal Fuarı’nın açılışı Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan tarafından 22 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Ticaret Bakanlığının destekleri Makine İhracatçı Birliği organizasyonu ve Selçuk Üniversitesinin işbirliğiyle düzenlenen sanal fuar, 22-26 Haziran 2020 tarihleri arasında 24 saat ziyaretçilerine açık olacak.

AgriVirtual fuarı, 100’e yakın makine ve hayvancılık makinaları sektöründe katılımcıyı dünyanın dört bir yanından gelen alıcılarla bir araya getirecek. Fuarda ziyaretçiler tarım ve hayvancılık sektöründeki tüm gelişmeleri, bulundukları yerdenwww.agrivirtual.com.tr internet adresine girerek, daha yakından görme ve gözlemleme fırsatını bulabilecek.

Sektöründe bir ilk olan fuar, katılımcılar ile ziyaretçilere fuar alanını üç boyutlu olarak gezme imkanı sağlanmasının yan sıra firmaların ziyaretçileriyle anlık mesajlaşma ile görüntülü görüşme olanağı da sunacak. Sanal fuar etkinliğinde web sitesi dört dilde kullanıcıların hizmetinde olacak.

Selçuk Üniversitesi tarafından yerli ve milli kaynaklarla yazılım katkılarıyla tasarlanan AgriVirtual sanal fuarı, etkinlik vesilesiyle Türk mühendislik imkan ve kabiliyetlerinin ulaştığı noktanın yakından izlenebileceği bir mecra olma özelliğini de taşıyor.

Salgının sosyal izolasyonu mecbur kıldığı bu dönemde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın talimatıyla başlatılan sanal fuar ve sanal ticaret heyetleri gibi öncü çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, söz konusu çalışmalarla ihracatçıların önündeki engellerin kaldırılması amaçlanıyor.

Hibya Haber Ajansı