news-details

İkinci dalga ile düşen petrol kesinti haberiyle artıya geçti

Petrol fiyatları ekonomilerin kademeli olarak yeniden açılması üzerine Almanya, Çin ve Güney Kore'de başlayan ikinci dalga koronavirüs vakalarının artışa geçtiği haberleri üzerine güne düşüşle başladı. Ancak daha sonra Suudi Arabistan cephesinden gelen üretim kesintisi haberi fiyatların artıya geçmesine neden oldu.

Varili 30 doların altına inen Haziren vadeli Brent petrolü, Suudi Arabistan’dan gelen Haziran itibarıyla ekstra günde bir milyon varil üretim kısıntısı haberiyle yeniden 31 doların üzerine çıktı. Batı Teksas petrolü de haber ile yüzde 2’nin üzerinde artış gösterdi.

TSİ 15.20 itibarıyla Haziran vadeli Batı Teksas petrolü yüzde 2.06 ile 0.51 dolar değer kazanarak 25.25 dolardan işlem görüyor. Batı Teksas petrolünün varili 23.69 dolara kadar düştü.

Haziran vadeli Brent petrolünün varili ise yüzde 0.61 ile 0.19 dolar değer kazanarak 31.16 dolardan işlem görüyor. Brent petrolü en düşük 29.79 doları gördü.

Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı, ulusal petrol şirketi Aramco’dan Haziran ayı üretimini ekstradan bir milyon varil azaltmasını istediğini bildirdi. Enerji Bakanlığı, kesintinin küresel petrol piyasasının istikrarına destek olmayı ve OPEC + katılımcıları ile diğer üreticileri vaat ettikleri üretim kesintilerine uymaya teşvik etmeyi amaçladığını bildirdi.

Hibya Haber Ajansı